Две хасковлийки са на лагер с националния отбор по вдигане

...
Две хасковлийки са на лагер с националния отбор по вдигане
Коментари Харесай

Мая и Мария напират за Европейското в Грузия

Две хасковлийки са на лагер с националния тим по повдигане на тежести, който се събра на подготовка за новия сезон. Селекционерът Иван Иванов е повикал от Хасково, надарената Мария Кирева в категория до 69 кг. Мария е вицеевропейска шампионка за девойки от предходната година. На сбора е и опитната Мая Иванова (58 кг), която е двукратна бронзова медалистка на Европа при дамите.

Този път, олимпийският първенец от Барселона 1992 ще разчита на по-голяма група от състезатели, които да упражняват преди първото огромно съревнование за годината - европейското състезание. Шампионатът на Стария континент ще се организира от 6 до 13 април в Батуми (Груз).

“Показват положителни резултати и справедливо попаднаха в листата на Иван. Мая е потвърден войник, само че ще се веселя и Мария Кирева да бъде във форма за първото си огромно предизвикателство при дамите. Това е късмет, който не се пада елементарно на всеки и тя би трябвало да го употребява ”, разяснява за “Хасковска Марица ”, персоналният треньор на щангистките от Бяла мечка – Живко Архондев.

" Състезателите към този момент са на лагер. Стартираме в по-разширен състав, като желая да дам късмет на повече момчета и девойки, с цел да засилим конкуренцията. Вижда се, че има предпочитание, тъй че имам вяра, че до европейското състезание ще влезем в нужната форма. Смятам даже да извикам още хора, с цел да видя какво им е положението. По-младите също ще се готвят с нас. Имаме капацитет, въпросът е да минем и без контузии, с цел да сме подготвени за европейското ", сподели от своя страна и националния селекционер Иван Иванов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР