Две групи, занимавали се с кражби на катализатори от автомобили

...
Две групи, занимавали се с кражби на катализатори от автомобили
Коментари Харесай

След сигнал на граждани: Арестуваха петима във Велико Търново за кражби на катализатори

Две групи, занимавали се с обири на катализатори от коли са разрушени от чиновниците на реда във Велико Търново. Петима са хванати в границите на два дни.

Акцията почнала, откакто в полицейското ръководство е получен сигнал за кражба на катализатори и изпускателна система на мотор от лек и товарен автомобил, паркирани в двора на складова база в регионалния град.

При следствието е открито, че двама мъже, на 20 и 21 години от Велико Търново, са забъркани. Те известни на полицията. При последвало претършуване в употребения от тях лек автомобил са открити и конфискувани инкриминираните движимости и принадлежности, които имат отношение към закононарушението.

Вчера сутринта в полицейското ръководство постъпил нов сигнал за откраднати катализатори от 5 автомобила, паркирани на ул. „ Полтава “ в регионалния град.

При извършените незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности са открити трима мъже на 26, 29 и 33 години, всички от София, двама от тях известни на полицията.

При претършуване в автомобила, с който са се придвижвали, са открити част от катализаторите и принадлежности. Петимата са арестувани за период до 24 часа.

В хода на следствието е изяснено, че досега тримата са направили над 50 идентични обири от разнообразни обитаеми места в цялата страна.

Днес те са привлечени като обвинени. С разпореждане на прокуратурата са арестувани за период до 72 часа. Работата по документиране на незаконната активност и на двете групи продължава.

Катализатори са желана автомобилна част за кражба поради съдържащите се в тях скъпи метали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР