Две групи са проблемите, които могат да възникнат за потребителите

...
Две групи са проблемите, които могат да възникнат за потребителите
Коментари Харесай

КЗП: Внимавайте с цените и качеството на храните по Великден

Две групи са проблемите, които могат да зародят за потребителите при извършването на покупки на за Великден в последния миг. Едната е обвързвана с качеството на продуктите – харните да са в период на валидност, а другите артикули да не провокират опасности за живота и здравето. Втората група проблеми са свързани с цените и най-общо с правото на информация – да е ясно какво тъкмо купуваме, понижението да е същинско, понижената цена да е тази, на която купуваме. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.
Хората гледат цената и тя е от голяма важност при избора им. „ Това, за което би трябвало да внимаваме, е да не бъдем заблудени по отношение на действителната стойност, действителното изражение на цената. Има случаи – ето и в този момент по Великден, в които има промоции, понижения и огромни проценти по витрините на магазините. Но може да се окаже, че това, за което плащаме, не е действителната цена, която ни се представя”, обърна внимание Маргаритов. „ Моят апел към хората е деликатно да наблюдават, да съпоставят, в това число при извършване на покупки в Интернет. Това, че нещо се продава с 20-30% понижение, не значи, че не може да си го купите по-евтино като стойност. Трябва да се внимава доста за това, което е оповестено като действително изражение, като действителна стойност на цената”, добави той.
Димитър Маргаритов предизвести, че резервациите в последните минути са в някаква степен рискови. Но съгласно него тогава може да се намерят и доста преференциални предложения. „ Бих добавил и случаите, в които сте някъде на летище и вършиме трансфер, могат да Ви предложат да изчакате идващия полет и даже да Ви платят за това”, означи той. „ Когато резервираме хотел или пътешестване в последния миг, също би трябвало да не подхождаме безрезервно към това, което ни се показва като информация”, акцентира Маргаритов. Той предложи хората да не се впечатляват единствено от красивите илюстрации и добре завършените рекламни текстове, а да влизат в действителна връзка с предоставящия офертата. „ В доста от случаите потребителите се оплакват точно от това – че са видели нещо красиво, платили са, отишли са на място и там се е оказало, че или услугата не може да бъде предоставена, или СПА-центърът е в прилежащия хотел… Все неудобства, които бихме могли да установим, в случай че авансово сме провели дейна връзка с търговеца”, изясни ръководителят на КЗП.
За Великден Комисията за отбрана на потребителите ще има дежурни екипи, които ще са в подготвеност да извършат инспекция при сигнал и да окажат подпомагане на жителите при проблеми с търговци. Маргаритов моли към търговците да не спекулират и да не търсят неточни способи за добиване на бърза и лесна облага по празниците. По-скоро да разчитат, че когато бъдат лоялни към своите клиенти, те ще ги търсят и отсега нататък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР