Две групи по 8 отбора ще бъдат сформирани в новия

...
Две групи по 8 отбора ще бъдат сформирани в новия
Коментари Харесай

Суперлигата стартира на 16 октомври с предварителни турнири! Добрич - домакин на Пирин, Арда и Берое

Две групи по 8 тима ще бъдат образувани в новия сезон на Супелригата, откакто през вчерашния ден клубовете се схванаха на среща в София. Представител на ВК Добруджа 07 бе техническият шеф Пламен Великов. За да бъдат разпределени тимовете в две осмици - те ще изиграят четири предварителни шампионата, като домакини в тях ще са първите четири тима от класирането през този сезон - Нефтохимик, Хебър, Добруджа 07 и Монтана.

Предварителната група на Добруджа 07 включва още тимовете на Пирин(Разлог), Арда (Кърджали) и Берое (Ст.Загора). Датата за осъществяване на шампионата е 16-17-18 октомври.

Класираните преди всичко в предварителните шампионати влизат непосредствено в първата осмица на Суперлигата. Класираните на 2-ро и 3-то място играят между тях в серия до две победи, като се зачита и резултата посред им от предварителния шампионат. Домакин на първата спомагателна среща е изгубилият тим.
Отборите от двете осмици играят по системата " всеки против всеки ". След изиграването на тези мачове, класираните на 7-8 място от първата осмица срещат 1-я и 2-я от втората осмица по системата 7-2, 8-1. Играе се до 2 победи от 3 мача. Победителите от тези две двойки, плюс първите 6 тима от първата осмица играят 1/4 заключителен плейоф по досегашната скица.

15-ят и 16-ят отпадат, а класираните на 13 и 14 място играят с 3-я и 4-я от Висшата лига за допълнение на Суперлигата.

Първенството би трябвало да завърши до 15 април.

Мачът за Суперкупата ще се изиграе седмица преди началото на шампионата, а срещите за Купа България са планувани на 7-17 януари или 23-30 януари.
dobrudjabg.com СНИМКА: dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР