Две гражданки с български паспорт са задържани заради вандалски действия

...
Две гражданки с български паспорт са задържани заради вандалски действия
Коментари Харесай

Българки са задържани заради вандалски действия в музеи в Атина

Две гражданки с български паспорт са арестувани поради вандалски дейности в три музея в Атина. Снимки на дамите са били разлепени в три музея, а на 9 септември откакто един от орханителите ги е разпознал, те са били арестувани. Това е станало директно преди да стигнат до урната на един исторически гръцки воин от революцията през 1821 година – Консантинос Канарис. Жените са поръсвали експонатите в музеите с бебешко олио и светена вода, а пред гръцките управляващи обяснили, че са пръскали експонатите, тъй като в Библията се споделя, че това е знамение.
За момента не е ясно с какво се занимават двете дами на територията на Гърция, през днешния ден ще им бъдат повдигнати обвинявания, заяви Нова телевизия.
Обстановката в Солун се успокоява, откакто през вчерашния ден над 15 хиляди души стачкуваха в Солун против политиката на държавното управление в обществената сфера и главно против Преспанското съглашение, подписано през юни сред Атина и Скопие за преименуване на прилежащата страна в Република Северна Македония. Това стана по време на визитата на премиера Алексис Ципрас, който откри панаир дружно с американския министър на търговията Уилбър Рос. Очаква се напрежението да продължи най-малко до края на седмицата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР