Две горили се появиха, позирайки спокойно, в селфи с рейнджърите,

...
Две горили се появиха, позирайки спокойно, в селфи с рейнджърите,
Коментари Харесай

Горили позират за селфи с рейнджъри

Две горили се появиха, позирайки умерено, в селфи с рейнджърите, които са ги избавили като бебета. Снимката е направена в особено приспособен парк за избавени от бракониери горили в границите на Национален парк Вирунга, ДР Конго, съобщи Би Би Си (BBC).

Заместник-директорът на парка сподели пред BBC Newsday, че животните са се научили да имитират своите спасители и настойници, които са се грижили за тях, откакто са били избавени. Двете горили мислят за рейнджърите като за свои родители.

От управата на националния парк обявиха, че майките на горилите са били убити през юли 2007 година. Тогава двете горили са били единствено на два и на четири месеца. Малко по-късно са били отведени в особено пригоденото за тях място в националния парк, където от този момент живеят.

Тъй като са пораснали с рейнджърите, които са ги избавили, " те имитират хората " - и стоят на два крайници, като това е техният метод " да се научат да бъдат хора ", сподели господин Мбурануме, зам.-директор на парка. Но това " нормално не се случва ", посочи той.

" Бях доста сюрпризиран да го видя... тъй че е доста смешно. Много е любопитно да видя по какъв начин една горила може да имитира човек и да се изправи ", показа зам.-директорът.



Да бъдеш рейнджър обаче не постоянно е занимателно - това е рискова работа. Петима рейнджъри бяха убити в Националния парк Вирунга предходната година от засада. Заподозрени за убийството са бунтовници. Същевременно повече от 130 паркови рейнджъри са убити във Вирунга от 1996 година до момента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР