Две горили са били заснети, позирайки за селфи с хората,

...
Две горили са били заснети, позирайки за селфи с хората,
Коментари Харесай

Горили от Конго позират за селфи

Две горили са били снимани, позирайки за селфи с хората, които преди две години са ги избавили от бракониери, споделя Би Би Си.

Снимката е направена в подслон за животни в Национален парк Вирунга в Конго, където животните са израснали от бебета, откакто техните родители са били убити.

Зам.-директорът на Националния парк господин Мбуранумве споделя, че те са се научили на имитират хората, които се грижат за тях откогато те са открити. Според него горилите ги считат за техни родители.

Той споделя, че майките им са били убити от бракониери през юли 2007 година, когато горилите са били едвам на два и на четири месеца.

Малко откакто са открити, дребните тогава горили са откарани във Вирунга, където са и до през днешния ден.

Тъй като те са израснали с рейнджърите там, те ги имитират. Стоят на два крайници и това е техният метод да се учат да бъдат като хората.

„ В множеството случаи това не се случва и не е всекидневно ”, прибавя Мбуранумве.

„ Беше доста занимателно и изненадващо, когато го видяхме. Много е любопитно да видиш по какъв начин горила имитира човек и стои на два крайници. ”

Да си рейнджър в подобен парк обаче не постоянно е занимателно. Това основно е доста рискова работа.

Миналата година в същия парк в Вирунга са били убити петима рейнджъри по време на засада с хипотетични бунтовници. От 1996 година насам във Вирунга са убити повече от 130 рейнджъри от парка.

Източната част на Конго е в спор сред държавното управление и разнообразни въоръжени групировки, някои от които се крият в Националния парк и постоянно крадат или убиват животни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР