Две години затвор заплашват Софи Маринова заради факта, че се

...
Две години затвор заплашват Софи Маринова заради факта, че се
Коментари Харесай

Заплашват Софка с 2 години затвор

Две години затвор заплашват Софи Маринова поради обстоятелството, че се е качила без позволение върху скалния феномен Каменни гъби край Кърджали. Певицата решила точно там да снима новия си клип, без да се преценява, че това е предпазен обект.

Според Наказателния кодекс изпълнителката е развалила предпазен естествен обект. Именно там тя решила да снима новия си клип Мили, благи, в който присъединяване взима сътрудникът ѝ Гринго.

Той от своя страна също е сниман, до момента в който върви по каменните гъби.

„ Който унищожи или повреди естествен обект и с това аргументи щета, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с изправителен труд”, гласи ал.1 от Наказателен кодекс.

Според кодекса, в случай че не са породени обилни вреди, само че има такива, лицето може да бъде санкционирано с 20 хиляди лв., написа България през днешния ден.

Местни хора са безапелационни, че Скалните гъби се разрушават когато и да е на годината, а катеренето по тях ги унищожава. Природният феномен е предпазен от 1974 година, а непрекъснатата човешка интервенция заплашва разнообразни скотски типове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.

Самата Маринова удостовери, че тъкмо там е снимала клипа, само че отхвърли да приказва за резила. Геолози пък настояват, че скалните обединения са рискови за здравето, тъй като съдържат клиноптилолит.

Според специалиста Гергана Митева, огромна част от гъбите са разрушени точно поради вредата, която им нанасят хората, които си чупят по парче от тях непрекъснато. А метеорологичните условия също им вредят, заради което скалите не стопират да се ронят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР