Две години след ужасяващата катастрофа на бул. Руски, при която

...
Две години след ужасяващата катастрофа на бул. Руски, при която
Коментари Харесай

2 години след трагедията на Руски: Вижте нечовешкото огорчение, гняв и обида на вдовицата Корнелия Петкова!

Две години след ужасяващата злополука на бул. " Руски ", при която живота си изгубиха трима, с Plovdiv24.bg се свърза вдовицата на един от починалите - Атанас Ламджиев. Корнелия Петкова пожела да опише за гнева и обидата, трупани месец след месец в опит да доближи до справедливост; пожела да опише за потъпканото доверие в личните й бранители, предиздвикали я да повярват в триумфа на делото; описа и за трънливия път на оцеляването - нейното и това на трите й деца, обвързван с доста работа и нито стотинка обезщетение след загубата на единствената им опора в живота - Атанас. Изповедта на вдовицата може да видите в прикаченото видео!

Припомняме, че с решение от март месец тази година Върховен касационен съд промени въззивното решение на пловдивския Апелативен съд, намаляйки наложеното на Трайков наказване " отнемане от независимост " от 6 години на 5 години. 

" За тези две години напълно се бях доверила на юристите, изключително откакто поверих и наказателното и гражданското дело на юрист Марин Марковски и неговата адвокатска фирма. На 100% се предоверих. Фактът, че съм неглижирала моето активно присъединяване в делата, са се отразили отрицателно на случая.

По думите й юрист Марковски подсигурил, че наказателното дело ще завърши без капка виновност и съпричастност от страна на Атанас.

" За две неща се бяхме разбрали - Атанас е почтен и оптимален размер на компенсации. Думите му бяха: " Нашите такси са високи и надлежно подсигуряваме триумф на делата ", върна лентата вдовицата Корнелия.  " Изцяло, на 100% му се доверих. Казах си, по този начин допусках тогава, дала съм делата в ръцете на най-хубавия. Даваше ми пълно увещание, че Върховен касационен съд са справедливи и човечни, че няма арбитър, който да не е съпричастен и да не отсъди в наша изгода. "

Делото минало и...

" В средата на март ме уведомиха, че решението на Върховен административен съд е понижило присъдата. Буквално се вцепених, изпаднаха в тежка меланхолия, цели 8 месеца. Не желаех да се демонстрирам, не желаех да виждам жив човек. Дни наред бях в потрес. Даже се срамих, тъй като излезе, че надали не Атанас е отговорен. Сега към този момент виждам каква неточност е било да изпитвам виновност ", описа тя. На бранителите си декларирала непосредствено, че за нея делото е изгубено:

" За мен Марковски безусловно нищо не свърши, през цялото това време имах чувството, че съм наела втори юрист на Любо Трайков. Казах му го в лицето, а той просто мълча “. Преди към седмица Корнелия публично се е отказала от услугите на Марковски, сега е решила твърдо да поръча на лични разходи безпристрастна международна автотехническа експертиза.

Междувременно бедите на Петкова не идват сами и седмици по-късно работодателят й я освобождава от работа. Впоследствие я назначава още веднъж, с цел да я редуцира след това отново като за това уволняване сега Петкова води друга правосъдна борба: " Единствените ми приходи, единствените средства, с които устоявам три деца, са от работата ", показа по този мотив дамата. 

Що се отнася до  гражданското дело и размера на компенсацията, за които упорства за трите си деца и за нея самата, то информация сочи, че са поведени две съвещания по него през тази година, идващото е чак през април 2019-та. Поисканите компенсации в размер на по 400 000 лв. на сираче и 250 000 за вдовицата, плюс по 200 лв. месечно на дете, до момента в който не навърши 18 години.

Към сегашния миг Петкова и дечицата й не са получили и стотинка обезщетение, полагащо й се по Кодекса на застраховането, в писмо до Корнелия и представителите й, обаче, от застрахователната компания показват, че неведнъж са заявявали предпочитание да си уредят връзките, само че са били известени, че сключване на съглашение е недопустимо за Петкова и по тази причина ще изчакат произнасянето на съда по заведеното от нея дело. 

Припомняме, че инцидентът с трима починали стана на 18 ноември 2016 година към 01,18 часа на кръстовището на бул. " Руски " и ул. " Ген. Данаил Николаев ". Трайков седнал зад кормилото на своето " Ауди А7 " пийнал - в кръвта му са регистрирани 0,8 промила алкохол в кръвта, карал е с 99 км/час. Всичко по случая може да видите ТУК!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР