Две години след като Рафаел“, първият и единствен роман документ

...
Две години след като Рафаел“, първият и единствен роман документ
Коментари Харесай

Кои са Жените от кино Роялъ?

Две години откакто „ Рафаел “, първият и единствен разказ документ за времето сред двете международни войни и Българския холокост, се трансформира в бестселър и в едно от най-дискутираните заглавия у нас, Леа Коен се завръща с нов исторически трилър. В „ ЖЕНИТЕ ОТ КИНО РОЯЛЪ “, издаван от „ Ентусиаст “, писателката потегля по следите на от дълго време заровени секрети и разобличава мъчителни истини: за българската политика, за методите, по които работи правосъдната система, за поръчковата публицистика, за предразсъдъците към хомосексуалистите, само че най-много за отношението и насилието над дамите – преди осемдесет години и в този момент. Действието в книгата се развива в две столетия, които се пресичат със орисите на героите.
Всичко стартира през 2017 година, когато в подземието на столичен спектакъл са открити човешки кости. Константин Радославов, звездата на българската публицистика, е репортерът, който първи отразява случая със ефектен етюд в огромен вестник. В резултат героят е замесен в полицейското разследване по случая.
Смил Ангелов, действителен персонаж от предишното, е шеф на Пети полицейски сектор през 30-те години. Образцов служител, правилен на двореца, тази ексцентрична персона сформира „ Пътеводитель на София “ – скъп справочник за столичния живот сред двете международни войни.
Жак Асеов е тютюнев магнат, притежател, основен акционер на „ Балкантабак “ и на медийния холдинг „ Стопанско развиване “. Асеов е покровител и филантроп, обичан от чиновниците, само че и влезнал в полезрението на Никола Гешев, шеф на политическото поделение „ А “.
Какво свързва тримата мъже? Разбира се, дамите – чиновничка в общината, театрална дива и полицейска брачна половинка с артистични пристрастености. В дъното на тяхната обща история се крие непредвиден любовен спор.
Премиерата на „ ЖЕНИТЕ ОТ КИНО РОЯЛЪ “ ще се състои на 3 декември от 18:00 ч. в спектакъл „ Българска войска “ на камерна сцена „ Миракъл “ с присъединяване на авторката Леа Коен, артиста Веселин Ранков, журналиста Николай Колев и издателя Виктория Бисерова. А на 7 декември от 16:00 ч. Книжен център „ Гринуич “ ще бъде хазаин на полемика по книгата, в която ще се включи и журналистът Георги Коритаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР