Две години след като обмисляше да сложи край на своята

...
Две години след като обмисляше да сложи край на своята
Коментари Харесай

От мисълта за отказване до №1 в Супербоул: Трудният път към върха на Ник Фолс

Две години откакто обмисляше да постави завършек на своята кариера, Ник Фолс е на върха на славата. Куотърбекът на " Филаделфия ийгълс " изведе своя тим до историческа купа след героичен конфликт с " Ню Ингланд пейтриътс ". След края на дуела той изцяло справедливо получи премията за най-полезен състезател в Супербоул.

Фолс стана едвам третият куотърбек в историята, който стартира като титуляр и печели Супербоул, откакто е стартирал в три или по-малко мача през постоянния сезон. 28-годишният състезател беше върнат във " Филаделфия " с концепцията да бъде запаса. Една травма обаче му отвори вратата към славата и той сграбчи шанса си с две ръце.

" Никога не знаеш какво ще се случи, когато отиваш на Супербоул. Не съм бил тук преди, тъй че ги имаше естествените нерви, имаше пеперуди в стомаха. Няма по-голям мач, в който можеш да участваш. Но аз се усещах добре и бях спокоен ", сподели Фолс след мача.

Спокойствието и увереността беше това, с което куотърбекът впечатли от първата до последната минута на най-значимата среща в кариерата си. Той изигра страховит мач, като направи 26 сполучливи паса за 353 ярда от общо 33 опита и записа четири тъчдауна на сметката си.

Супергероят на Супербоул

Фолс стана първият състезател в историята на Супербоул, който прави пас за тъчдаун и улавяне за тъчдаун. Неговите най-хубави отигравания бяха ключът към триумфа за " Филаделфия ".

В първата четвърт той направи 35-ярдов пас за Алшън Джефри, чийто тъчдаун даде задатък от 9:3 на " орлите ". В края на втората част Фолс самичък означи тъчдаун след подаване на Трей Бъртън, което отвори разлика от 10 точки на почивката - 22:12.



В третата четвърт Фолс направи извънреден тъчдаун пас за Кори Клемънт, след който задатъкът от 10 точки на " Филаделфия " беше възобновен при 29:19. Две минути и половина преди края куотърбекът на " орлите " реши дуела с поредност страхотни подавания, довели до победния тъчдаун на Зак Ертц.

" Не мислех за резултата на таблото, нито за оставащото време. Просто отигравах топката. Мисля, че от време на време толкоз доста се тормозим за тези неща, че те стартират да човъркат в мозъка ни. Не желаех да трансформирам настройката си. Просто се пробвах да играя ", сподели героят на Супербоул LII.

На прага на отричане

Фолс е определен от " Филаделфия " в драфта през 2012 година, като на него се разпореждат очаквания да стане главен куотърбек на тима в бъдеще. Неубедителният му новобрански сезон обаче го трансформира в запаса на Майкъл Викс.

Контузия на Викс дава втори късмет на Фолс. Този път куотърбекът се възползва и изиграва основна роля за достигането на тима до плейофите след тригодишно спиране.

В последна сметка обаче управлението на " Филаделфия " взема решение да постави завършек на опита с Фолс и през 2015 година го трансферира в " Сейнт Луис рамс ". Следват тежки времена за куотърбека, който стартира съществено да мисли за отричане от спорта.

 От мисълта за отричане до №1 в Супербоул: Трудният път към върха на Ник Фолс
© Reuters

И през идващия сезон нещата не вървят добре за Фоулс. През лятото на 2016 година куотърбекът подписва с " Канзас сити чийфс ", където съвсем от самото начало (с изключение на един мач) е запаса на Алекс Смит. През февруари предходната година клубът се отхвърля от опцията да удължи договора му с още една година и по този начин той стана свободен сътрудник.

" Имаше интервал, в който в действителност мислех дали да не окача шпайковете. Казах си, че като хора ние постоянно би трябвало да се оправяме с компликациите. Беше миг от живота ми, в който доста мислех по този въпрос. Благодарен съм, че взех решение да се върна и да продължа да играя ", съобщи Фолс.

От аварийна пейка до върха

На 13 март 2017 година Фолс се завръща във " Филаделфия " с контракт за две години, като концепцията на тима е той да бъде запаса на Карсън Венц. В 14-ия кръг на постоянния сезон Венц получава тежка травма - скъсани кръстни връзки на коляното.

Фолс довършва мача с " Лос Анджелис рамс ", като записва шест сполучливи паса за 42 ярда от 10 опита. " Филаделфия " печели с 43:35 и завоюва първата си купа в източната дивизия от 2012 година След срещата старши треньорът на " орлите " Дъг Педерсън афишира, че Фолс ще бъде титулярният куотърбек до края на сезона.

 От мисълта за отричане до №1 в Супербоул: Трудният път към върха на Ник Фолс
© Reuters

Следват впечатляващи изяви на Фолс, които водят до първа победа за " Филаделфия " в плейофите от девет сезона насам, първа купа в Националната конференция от 2005 година и първи успех в Супербоул при третата поява на " орлите " в мача за трофея " Винс Ломбарди " след 1980 и 2005 година

" Влизайки в този мач, концепцията ми беше да дам свободата на Ник да бъде нападателен и да му разреша да употребява своите плеймейкърски умения. Напълно вярвахме в неговите качества да направи тези отигравания ", сподели Педерсън след детронирането на " Пейтриътс ".

" Това беше мач, в който усещах, че който има последното притежание на топката, ще завоюва. В края знаехме, че би трябвало да търсим тъчдаун. Точен шут нямаше да е задоволителен - не и против Брейди, не и против " Пейтриътс ". Трябваше да продължим да бъдем нападателни и Ник направи някои в действителност невероятни хвърляния ", добави треньорът на " Филаделфия ".

Фотогалерия: Шоуто от Супербоул LII и историческата първа купа на "Филаделфия " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР