Две години след като хитовият роман „Момичето от влака“ завладя

...
Две години след като хитовият роман „Момичето от влака“ завладя
Коментари Харесай

Разказано на водата - вторият хитов роман от автора на бестселъра Момичето от влака

Две години откакто хитовият разказ „ Момичето от влака “ завладя публиката по света с над 18 милиона продадени книги, Паула Хоукинс се завръща с нов психически трилър. Романът „ Разказано на водата “ от издателство „ Ентусиаст “ доближава до българските читатели единствено няколко месеца след международната си премиера. Още с излизането си през май 2017 година книгата оглави влиятелната ранглиста за най-продавани заглавия на вестник „ New York Times “ и остана на върха в продължение на седмици.
Поради триумфа на филмовата акомодация по „ Момичето от влака “, която завоюва 173 милиона $ и номинацията за най-хубава основна женска роля на Емили Блънт от Британската кино академия, компанията „ DreamWorks Pictures “ към този момент е закупила правата за екранизация и на „ Разказано на водата “. Лентата ще бъде продуцирана от Марк Плат – продуцента на „ Ла Ла Ленд “, и от самата Паула Хоукинс, която ще бъде и сценарист.
С „ Разказано на водата “ писателката не изневерява на провокиращия си жанр и разбирането на човешките страхове и инстинкти. Тя още веднъж приковава вниманието с завладяващ и безизходен сюжет, който се концентрира върху разрушените очаквания и унищожителната мощ на предишното.
Действието на романа се развива в малко английско градче, в което досегашното лъжливо успокоение отстъпва пред страха, а надълбоко заровени секрети стартират да излизат нескрито. Тялото на самотна майка е намерено на дъното на езеро в провинциално британско градче. Заключението на полицията е самоубийство. По-рано през лятото същата орис е сполетяла и младо момиче. Това не са първите дами, които намират гибелта си в тъмните леден 15-годишно момиче остава без родители и без другари. Единственият му непосредствен човек е сестрата на майка му. Тя е принудена да се върне на място, от което обезверено се е опитвала да избяга. Скована е от боязън – от от дълго време заровените мемоари, от Мил Хаус, от осъзнаването, че сестра ѝ в никакъв случай не би скочила по лично предпочитание. И най-много от мястото, наречено „ Езерото на удавниците “.
„ Има нещо завладяващо в историите, които си описваме, в метода, по който гласовете и истините могат да бъдат скрити умишлено или неумишлено, мемоари могат да бъдат измити, а цяла история – потопена и забравена “, споделя Хоукинс.
„ USA Today “ съпоставя „ Разказано на водата “ с мрачния жанр на Хичкок, а „ Kirkus Reviews “ дефинира книгата като същински успех. Новият трилър на Хоукинс построява един отблъскващ свят на загадки и мистерии, а напрежението нараства до последната страница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР