Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о

...
Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Положението е омагьосан кръг

" Две години подред България продължава гордо да отстоява своето 111-о място в класацията по независимост на словото. Поредната самодейност, с която ще браним „ влиятелното “ за нас 111-о място, е реалност - Българска национална телевизия, bTV, Нова, Канал 3 и СКАТ щели да трансформират Закона за радиото и малкия екран ". Това написа Слави Трифонов в своята Фейсбук страница във връзка новата концепция за промени във въпросното законодателство.
" Възниква въпросът за какво тъкмо тези малките екрани ще вземат участие в правенето на новия закон. По какъв аршин са определени? Кой ги е избрал? Защо Канал 3 и СКАТ да вземем за пример, а не Евроком или пък Тянков ТВ?
Вероятно ще си кажете – тъй като Евроком и Тянков ТВ не хвалят властта и не са малките екрани на Пеевски и Валери Симеонов. Не знам, не знам.
Знае се обаче, че работната група, която ще написа новия закон, е основана по разпореждане на ръководителя по просвета и медии в Народното събрание. Познайте кой е той? Да, това е Вежди Рашидов.
Преди два дни същият Вежди Рашидов е събрал едни хора да пишат новия закон. Срещата не е била оповестена обществено и не е била записана в дневния ред на Народното събрание. Събрали са се тия, които са се разбрали.
Да забележим и поименно кои са специалистите, които ще пишат новия Закон за радиото и малкия екран.
Вежди Рашидов. Човекът, който преди няколко години питаше публицистите всички ли са плебеи на Пеевски и псуваше по него, а в този момент ще написа нов медиен закон с телевизия, близка до Пеевски.
Да, Вежди Рашидов ще написа Закона за радиото и малкия екран – същият Вежди Рашидов, който напълно неотдавна в изявление по Българска национална телевизия сподели: „ Айде стига с тая независимост на словото! “
В работната група е и различен човек, претърпял катарзис - депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Това е същият Тома Биков, който щеше да вкарва Бойко Борисов и Цветан Цветанов в пандиза, а след това стана народен представител от ГЕРБ. Същият този Тома Биков, който стартира концепцията страната да спонсорира единствено положителни филми и сериали. Вероятно ще предложи текст малките екрани да излъчват единствено положителни филми...за ГЕРБ.
Този човек е един извънреден медиен специалист. Не е ясно за какво е медиен специалист. Но очевидно е подобен и аз нищо не разбирам.
Кой още е в групата? Е, по какъв начин кой? Валери Симеонов. Не знам дали още го помните – това е оня Валери Симеонов, който надменно заплашваше журналиста Виктор Николаев в народен ефир. Та и той ще написа Закона за радиото и малкия екран. Нищо, че е в спор на ползи като притежател на телевизия.
Познайте кой още е в „ експертната “ група? Е, по какъв начин без най-големия „ експерт-телевизионер “– Емил Кошлуков? Кошлуков е някогашен стажант в малкия екран на Волен Сидеров, който пък е част от настоящето ръководство. Кошлуков е сегашен общоприет шеф на Българска национална телевизия, който размаха междинен пръст по националната телевизия и беше санкциониран от Съвет за електронни медии с едвам 3 хиляди лв..
Но Емил Кошлуков е най-известен с това, че обича ръководещите. И те го обичат – идната година страната ще отпусне над 70 милиона лв. на Българска национална телевизия. Добри пари. Наши пари. И в този момент, забележете – една от обсъжданите хрумвания на работната група, в която участва и Кошлуков, е увеличение мандата на... генералния шеф на Българска национална телевизия.
В работната група има и член на Съвет за електронни медии – Бетина Жотева, несъмнено. Вездесъщата Бетина Жотева, която гласоподава Кошлуков да стане началник на Българска национална телевизия и която го санкции едвам 3000 лв. за междинния пръст.
Между другото, работната група ще разисква и да бъде дадена повече власт на Съвет за електронни медии за контрол и надзор върху медиите. Не знам по какъв начин ви се коства да се дава повече власт за контрол и надзор на тия членове на Съвет за електронни медии, измежду които свети и " медиен специалист ", приключил земеделска стопанска система във Враца с триумф 3,89.
Затворен, обаян кръг е ситуацията. Отвратителен кръг, поради който сме на това състояние. Тъжна и срамна история ", приключва коментарът на Слави Трифонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР