Две години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване

...
Две години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване
Коментари Харесай

Две години затвор за закани с убийство спрямо мъж в гр. Видин

Две години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване е наказването, наложено на В.П. по повдигнатото му от Районна прокуратура – Видин обвиняване за незаконно действие, квалифицирано по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Петдесет и три годишният обвиняем е осъждан. Още от 2014 година той желал да има интимни връзки с М.Г., като неведнъж влизал в спорове с нейни другари. През м. септември 2019 година В.П. схванал за връзката на дамата с Б.Б. и упорствал тя да приключи връзките с него. Подсъдимият почнал систематично да насочва закани посредством обществената мрежа „ Facebook “ и мобилното приложение „ Месинджър “, причаквал Г. на разнообразни места в града, направил опит да влезе в жилището й. Пострадалите от дейностите му познавали подсъдимия като нападателен човек. Те допускали, че той е кадърен да посегне на живота на различен човек, което ги принудило да трансформират метода им на живот, с цел да избегнат контакт с него.

При инцидентни срещи сред Б.Б. и В.П., подсъдимият не пропущал опцията да насочи закана с ликвидиране против него, включително и чрез жестове, имитиращи прерязване на шията. Заплашвал го и с думи: „ Ще те обезглавя “, „ Ей, в този момент ще те пребия и убия “ и други Освен това, имало и случай, когато нанесъл удари с дървена бухалка по автомобила му, което довело до дисторция по колата. Няколкократно потърпевшият Б.Б. подавал сигнали за дейностите на подсъдимия до разнообразни правоприлагащи органи. В.П. е бил притеглен към наказателна отговорност, а след това предаден на съд.



Осъдителната първоинстанционна присъда предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред въззивния съд, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР