Две години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване

...
Две години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване
Коментари Харесай

Две години затвор за грабежи, извършени в Монтана от рецидивист

Две години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване е наказването, наложено на Б.Т., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Монтана за осъществено от него закононарушение по член 199, алинея 1, вр. член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс. Подсъдимият Т. (на 23 години) е осъждан с четири влезнали в действие присъди за осъществени закононарушения от общ темперамент. На 07.12.2018 година Б.Т. схванал, че В.З. има канабис, който възнамерява да продаде, и решил да го ограби.

Той се свързал с наркопласьора и му определил среща в двора на Професионална гимназия по техника и електротехника „ Христо Ботев “ в гр. Монтана. Около 16:40 ч. двамата пристигнали на уговореното място. З. извадил пакетче с дрога и изискал от Т. сумата от петдесет лв..

Подсъдимият му дал отговор, че има банкнота от 100 лв. и изискал ресто. Наркопласьорът взел от присъстващата на срещата другарка петдесет лв.. В идващия миг Б.Т. му нанесъл два удара с ръка в лицето, взел от ръката му банкнотата от петдесет лв. и пакетчето с канабис. Заявил му, че е чиновник на „ престъпна полиция “ и си тръгнал.

Пострадалият мъж се обадил на телефон за незабавни повиквания 112 и съобщил за случилото се. На място пристигнали служители на реда от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Монтана. В резултат на извършените от органите на реда дейности по следствието причинителят на незаконното действие бил открит. Материалите по делото, съдържащи данни за действие по член 354а от Наказателен кодекс – държане на наркотични субстанции за разпространяване, са отделени. Воденото досъдебно произвеждане за осъществения от Б.Т. обир е било обединено с друго такова против него.

През м. май 2019 година К.Г. се завърнал в страната по отношение на иден шофьорски курс. Бил отседнал в дома на родственици в гр. Монтана. Впоследствие се срещнал с подсъдимия, от който взел на заем сумата от петдесет лв.. На 03.06.2019 година Г. заложил персоналния си телефон за сумата от триста лв., с цел да се издължи на Б.Т.

Двамата се срещнали в парк „ Слънчева градина “ в гр. Монтана. В момента, когато К.Г. извадил парите, с цел да му отброи дължимата сума, подсъдимият хванал с ръка банкнотите и със мощ ги издърпал от ръцете му. Веднага по-късно се отдалечил, като на въпроса на потърпевшия по отношение на дейностите му Т. дал отговор, че ще се върне. След като това не се случило К.Г. отишъл в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Монтана, където съобщил за случая.

След привличането на Б.Т. като обвинен, той предал посредством бранителя си сумата от двеста лв. на водещия следствието, която била върната на потърпевшия. Осъдителната присъда не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР