Две години и половина след началото на правителствената програма Здраво

...
Две години и половина след началото на правителствената програма Здраво
Коментари Харесай

Училища без физкултурни салони, докога?

Две години и половина след началото на държавната стратегия " Здраво потомство ", чиято съществена цел е се да изградят и ремонтират физкултурни салони в учебните заведения, в област Благоевград продължава да има образователни завадения без закрита спортна база. За три от тях в села с над 2500 поданици Ви описваме в следващото издание на Абсурдите с Българска национална телевизия 2.

Първомай, Петрич

Абсурдно е, че към момента има учебни заведения с в действителност огромен брой възпитаници, които са лишени от опцията да спортуват при естествени условия през зимата. За физкултурен салон мечтаят и в учебното заведение в петричкото село Първомай. В него се образоват близо 500 възпитаници.
Румен Стоянов – шеф на СУ " Св. Паисий Хилендарски " - с. Първомай: " Двама учители по физическо образование и спор съумяват да вършат чудеса. Училищните тимове по тенис маса, волейбол и футбол са измежду най-хубавите в област Благоевград. "
Идентична е обстановката в учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в село Крупник и учебно заведение " Христо Смирненски " в село Кочан.

Какви са другите възможности за спорт по време тутакси по физическо образование през зимата в тези учебни заведения гледайте в предаването Абсурдите с Българска национална телевизия 2 тази към този момент от 21:45.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР