Две години бъдещият главен прокурор Иван Гешев се е занимавал

...
Две години бъдещият главен прокурор Иван Гешев се е занимавал
Коментари Харесай

Две години прокурор Гешев се занимавал само с делото КТБ

Две години бъдещият основен прокурор Иван Гешев се е занимавал с делото за източването и банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ). През това време други каузи на са му давани и той е бил изключен от листата за разпределението им с нарочна заповед. Така от юли 2014 година до май 2016 година Гешев е работил единствено по едно дело. Резултатът е 10 821 изписани листа, в които нито един път не се загатва името на Делян Пеевски.

Статистиката за работата на Гешев бе предоставена от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Тя бе поискана от ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който съобщи, че би трябвало да се направи преценка за професионалните му качества.

В последната си препоръка от 2014 година Гешев е получил " доста добра " оценка, дава отговор комисията по атестиране към прокурорската гилдия. След това " няма данни за утежняване качеството на работата му, а за чудесно осъществяване на служебните му отговорности, както и за проявен висок професионализъм, за което прокурор Гешев три пъти е поощряван с отличие " служебна признателност ", написа комисията.

След написването на десетте хиляди страници по делото КТБ Гешев е командирован в профилираната прокуратура, излиза наяве от справката. Малко по-късно към този момент е началник там. Оттогава пораства все по-нагоре в йерархията – сега е зам.-главен прокурор, а в четвъртък ще бъде гласувана кандидатурата му за началник на държавното обвиняване.

В справката няма данни с какви каузи се е занимавал Гешев в последните три години. За сметка на това е дадена подробна статистика за активността му в районната прокуратура на София в интервала 2006-2009 година Тогава е внесъл 134 обвинителни акта, 6 съглашения и 70 оферти за освобождение от наказателна отговорност. Според биографията на Гешев, качена на уеб страницата на Военновъздушни сили, написа, че той е бил в районната прокуратура до 2012 година, само че в справката не се показват данни за общо три години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР