Две фрегати на руския Черноморски флот (ЧФ) минават през протоците

...
Две фрегати на руския Черноморски флот (ЧФ) минават през протоците
Коментари Харесай

Руски фрегати минават през Босфора и Дарданелите

Две фрегати на съветския Черноморски флот (ЧФ) минават през протоците Босфор и Дарданели на път за Средиземно море, където към този момент се намира транспортен съд от същия клас на ЧФ, заяви през днешния ден ТАСС, като се базира на осведомителния отдел на ЧФ.

" Едновременно две фрегати на Черноморския флот започнаха движениe през турските протоци Босфор и Дарданели на път за Средиземно море. Фрегатите " Адмирал Макаров " и " Адмирал Григорович ", снабдени с високоточни оръжия - ракетни комплекси " Калибър-НК ", правят планов преход от Севастопол към далечна морска зона, където ще влязат в състава на силите от непрекъснатата формация на Военноморския флот в Средиземно море “, се споделя във военното известие. Преди това корабите са направили бойни учения на флотски полигони в Черно море.

Третата фрегата от същната серия - " Адмирал Есен " - извършва задания в Средиземно море от декември 2019 година, подсети пресслужбата.

Корабите са от нова серия фрегати, предопределени за заличаване на надводни и подводни съдове, наземни обекти, както и да патрулират и охраняват морските връзки. Фрегатите имат по осем пускови установки от ракетния комплекс " Калибър-НК ". Въоръжени са също със зенитни ракети и артилерийски комплекси " Щил-1 ", АК-630М, универсални артилерийски установки А-190 диаметър 100 мм, торпедни апарати и реактивни бомбометни установки РБУ-6000. На бордовете им има вертолетни площадки и хангари за вертолети за битка с подводници (Ка-27 или Ка-31).

Съобщението идва на фона на засиленото напрежение в западната сирийска провинция Идлиб, където бойци на режима на Башар Асад водят война с бунтовници, подкрепяни от Турция. Русия дава въздушна помощ на сирийския режим
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР