Две фирми, които предлагат разходка с джипове, са санкционирани от

...
Две фирми, които предлагат разходка с джипове, са санкционирани от
Коментари Харесай

Санкционираха две фирми във Варна, предлагали джип сафари

Две компании, които оферират разходка с джипове, са глобени от чиновници на ДАИ, КАТ и данъчните във Варна. Сафари обиколките са анулирани. Наказанията са за транспорт на пасажери без лиценз. Санкционираните настояват, че услугата, която правят, не предстои на лицензиране, заяви Българска национална телевизия.

Фирмата на Даниела Петрова предлага услугата разходка с джип повече от 15 години на туристите, отседнали в курорта Златни пясъци. Тя показа, че през вчерашния ден, "събирайки нашите посетители за джип сафари, бяхме спрени. От ДАИ взеха решение, че на нас ни трябват лицензи за транспорт на пасажери, въпреки че ние не подлежим на лицензиране по Закона за туризма и придвижването по пътищата за атракциони. "

От пресцентъра на Министерството на превоза потвърдиха, че в Закона за автомобилните транспорти е записано, че извозването на пасажери и товари против възнаграждение се реализира единствено от компании, които имат нужния лиценз и че такава е практиката в цяла Европа. При установени нарушавания, санкцията е 2000 лв., а моторните транспортни средства се стопират от придвижване за период от шест месеца. Петрова съобщи: "Имаме цивилен застраховки, колани, талони, платени пътни налози, годишен механически обзор, само че в никакъв случай до момента не е изисквано на нас да имаме лиценз. Имаме контракт с туроператори, не правим заплащания на ръка. Всичко е с билети и фактури. Днес сме върнали по хотелите към 120 души ". Мартин Аргиров от отдел "Екскурзии " в туристическа организация сподели, че това ще е "лоша реклама за страната, тъй като влиза в интернет за секунди. Винаги са били изрядни документите ни с тях, това е едно от най-хубавите мероприятия на нашия пазар. " Петрова добавя: "За нас сезонът завърши и ние оставаме без работа освен аз и моето семейство, само че и останалите сътрудници, които разчитат лятото на нас. "

От компаниите, предлагащи услугата джип сафари във Варна, са безапелационни, че ще апелират формираните им актове. От Националната организация по приходите потвърдиха, че от данъчна позиция не са открити нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР