Две фалшиви новини се открояват над всички по време на

...
Две фалшиви новини се открояват над всички по време на
Коментари Харесай

Анализаторът Георги Ауад: Хитът на сезона при фалшивите новини е 5G

Две подправени вести се открояват над всички по време на рецесията с ковид – едната е за Бил Гейтс, който желае да чипира целия свят, а другата е за 5 G. Хитът на сезона на подправените вести несъмнено бе 5 G. Почти нямаше разлики в реакцията на ръководещите и опозицията към рецесията в Югоизточна Европа. Това споделя в изявление за Mediapool Георги Ауад*, който е шеф на организацията за медийни разбори " Perceotica ". Агенцията е профилирана точно в разбора на данните от обществените мрежи. Георги Ауад споделя, че трендовете за разпространяване на подправените вести в България не се разграничават изключително от тези в други европейски страни. Българите не се връзват на тях повече, в сравнение с другите европейци.

Кои са стилните подправени вести в обществените мрежи?

Първата, без никакво подозрение, е за Бил Гейтс, който желае да чипира цялото налично население на Земята. Още не сме сигурни дали желае единствено да ни направлява какво да купуваме или да управлява цялото ни придвижване. Другата е обвързвана с 5G. И двете не са нещо ново. Това се рециклира от повече от век. Ако се върнем към историята на подправените вести, можем да попаднем на обичания ми афиш от зората на електрифицирането на Съединени американски щати. На плаката се демонстрира по какъв начин електричеството безусловно ще избива хората. Същото в този момент е с 5G. Това е нова технология и по тази причина е лесна за атакуване. Хората не я схващат, думата е енигматична, умират гълъби и така нататък Средностатистическия консуматор може и да се хване на това, само че данните демонстрират, че на множеството хора не им пука и подминават. Наблюденията ни демонстрират, че вокалното (гласовитото) малцинство основава усещане, че става дума за доста хора, само че това не е правилно.

Навсякъде ли е по този начин или българите сме някакъв по-особен случай?

Правим разбори на медийното и обществено говорене на разнообразни равнища в разнообразни страни и мога да настоявам, че на всички места е по този начин. Не бих споделил, че на други места има особена просвета на различаване на подправените вести. Изключение вършат Исландия и Финландия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР