Две фабрики за нелегални цигари бяха разбити край Пловдив -

...
Две фабрики за нелегални цигари бяха разбити край Пловдив -
Коментари Харесай

Борисов в нелегалната фабрика за цигари в село Труд: Щетите са за 20 млн. лв.


Две заводи за незаконни цигари бяха разрушени край Пловдив - в село Труд и в Ръжево Конаре. В Труд дойдоха министър председателят Бойко Борисов, заместник-главният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че фабриката в Труд, която е една от най-големите разкривани у нас, е произвеждала доста качествени цигари на световноизвестна компания.

"Производството й е ощетявало бюджета сред 15 и 20 милиона на месец, горе - долу колкото желаят в този момент служителите на реда за нощния труд ", сподели министър председателят.

Във фабриката са работили служащи от Молдова и Украйна и самата тя е доста огромна и е била добре проведена. "Молдовци и украинци са служащите – те не излизат отсам, живеят тук, имат си щанги да си подвигат – няма да отидат на кафе, на ресторант и по някакъв метод да ги виждат в Пловдив или в различен град. Действат безусловно подмолно – създават продукцията и я изнасят. Те са с гръцки надписи, тъй че най-вероятно са за Гърция “, уточни министър председателят.

"Поне 10 милиона лв. са вложени в нея. Така добре проведена до момента е била единствено фабриката в Дупница ", добави Борисов.

По време на полицейската интервенция в Труд са арестувани цигари за близо три милиона лв., като половината от тях са били подготвени за разпространяване в камион.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов откритата подготвена продукция е сред 1500 и 1600 мастербокса цигари. "12 са задържаните до момента. Тепърва ще излиза наяве дали цигарите са се разпространявали в Гърция или са били предопределени за българския пазар ", уточни още основният секретар на Министерство на вътрешните работи, представен от БНР.





 фотоси: "Пловдив24 "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР