Две експлозии са избухнали в химическия завод край Хюстън, щата

...
Две експлозии са избухнали в химическия завод край Хюстън, щата
Коментари Харесай

Две експлозии разтърсиха химически завод край Хюстън

Две детонации са избухнали в химическия цех край Хюстън, щата Тексас, оповестиха от компанията притежател Arkema Inc, представени от БГНЕС.
" В към 02:00 часа локално време бяхме осведомени от Центъра за незабавни интервенции на окръг Харис за две детонации и черен пушек от завода на Arkema Inc в Кросби, Тексас ", се споделя в изказването.
По-рано през днешния ден компанията съобщи, че гърмеж в обекта е съвсем неизбежен, защото поради наводненията в щата основна охладителна система на завода не работи.
Като защитна мярка беше евакуирана зоната от 3 км към завода за органични пероксиди. Производството му има необятен набор от приложимост, в това число при производството на пластмаси, медикаменти и строителни материали, само че става извънредно леснозапалимо, в случай че не се охлади при верните температури. При евакуацията един служител на реда беше признат в болница, тъй като е вдишал отровни пари, а доста други влязоха в лечебно заведение като защитна мярка.
Изпълнителният шеф на Arkema Inc Рич Роу съобщи, че придошлите високи води, наводнили постройката, както и неналичието на зареждане, са оставили чиновниците на обекта без опция да предотвратят случая.
Припомняме, че една от най-големите химически компании в света предизвести по-рано, че в наводнения ѝ цех покрай Хюстън има възможност от детонация през идващите няколко дни, съобщи NBC News. От компанията признаха, че не са в положение да създадат нищо, с цел да предотвратят вероятния случай.
Заводът на Arkema Group в Кросби, Тексас, на към 20 благи североизточно от Хюстън, е залят от голямо количество вода и е без електричество от неделя.
Фирмата съобщи, че е взела редица защитни ограничения преди връхлитането на урагана „ Харви “, само че „ в завода в никакъв случай преди не е имало наводнения с подобен мащаб ", прецизираха още от там.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР