„Две експлозии разтърсиха целия град. Предварителната версия е, че са

...
„Две експлозии разтърсиха целия град. Предварителната версия е, че са
Коментари Харесай

Посланикът на България в Бейрут: Смята се, че са гръмнали цистерни с амониев нитрат

„ Две детонации раздрусаха целия град. Предварителната версия е, че са гръмнали цистерни с амониев нитрат. От едно място се споделя, че са били 80 тона, от друго – над 200”, изясни посланикът на България в Бейрут Боян Велев пред Нова телевизия по отношение на мощния гърмеж в столицата на Ливан.

Той изясни, че се твърди, че цистерните са оставени на пристанището от 2015 година. По непотвърдени данни, починалите са към 80, а ранените – над 2700.

„ Нанесени са материални провали на практика в целия град. Предполага се, че до 24 часа ще има правдоподобна версия на съответните органи, а в следствие случаят ще се проверява. Експлозията беше след работно време на посолството. Аз бях отвън него, само че има сътрудници, които живеят там. Аз, като всички, го усетих доста мощно. Има провали и по постройката на посолството – счупени прозорци по 4 етажа на посолсвото”, изясни Велев.

Според него, първичните усещания и версии са, че има нанесени удари от Израел. Версия, която беше отхвърлена незабавно.

„ За страдание тук народът доста бързо стартира да загатва думата война. Слава Богу, никаква война не стартира. Престои по-сериозно следствие, ще бъдат обявени резултатите. Министър-председателят разгласи народен печал и, че виновниците ще бъдат съществено наказани”, добави посланикът.

За в този момент няма данни за починали или потърпевши българи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР