Две ефективни и пет условни присъди наложи Специализираният наказателен съд

...
Две ефективни и пет условни присъди наложи Специализираният наказателен съд
Коментари Харесай

7 осъдени за участие в група за данъчни измами, ощетила бюджета с близо 2,8 млн. лв.

Две ефикасни и пет условни присъди наложи Специализираният углавен съд на седем лица, упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами. Съдът почете в цялостен размер гражданския иск на министъра на финансите в размер на 2 779 186 лв. (с колкото са ощетен бюджетът) по отношение на ръководителя на групата, направил данъчните закононарушения.

Седем години отнемане от независимост наложи съдът за уредника на групата Пламен И. Тригодишна ефективна присъда дефинира за участника в групата Георги Г. Останалите членове на незаконното съдружие са наказани на разнообразни периоди " Лишаване от независимост “ с отсрочване на осъществяването.

Групата бе обезвредена на 14 октомври 2014 година Събраните доказателства демонстрираха, че тя е действала в продължение на 11 месеца – от септември 2013 година Участниците организирали импорт на месо в страната от името на сдружения, регистрирани на малоимотни лица, и избягвали установяването и заплащането на Данък добавена стойност посредством продажба на вносната стока без документи или посредством минимизиране на данъчните отговорности с включване на фактури за нереални доставки в дневниците за продажби на следените сдружения.

Присъдите са наложени само на облагодетелствалите се от данъчните измами участници в групата, не и на вписаните шефове на сдружения, за които е избегнато определяне и заплащане на Данък добавена стойност.

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР