Две дузпи, втората от които в 90-ата минута, донесоха много

...
Две дузпи, втората от които в 90-ата минута, донесоха много
Коментари Харесай

Дузпа в последната минута реши московската битка за място в ШЛ

Две дузпи, втората от които в 90-ата минута, донесоха доста скъпа победа на Локомотив (Москва) в столичното дерби с ЦСКА (Москва) от предпоследния 29-и кръг на съветското състезание. По този метод Локо се укрепи на второто място в класирането и съвсем несъмнено ще играе непосредствено в групите на Шампионсата лига, а ЦСКА би трябвало да се надява на знамение, с цел да измести Краснодар от третата позиция и да се включи в квалификациите на най-престижното клубно съревнование.

Преди този мач разликата сред двата отбора беше 4 точки в интерес на Локо, само че " железничарите " направиха 4 следващи равенства и дадоха късмет на преследвачите си. ЦСКА навлезе в доста мощна форма след няколко неприятни резултата, само че в предишния кръг наивно изпусна успеха против Рубин вкъщи.

Наставникът на домакините Марко Николич заложи на предстоящ състав - с Едер на върха на офанзивата, подкрепян от Жоао Марио, Дмитрий Баринов и Алексей Миранчук. Завърналият се след тежка травма с гол против Уфа Жеферсон Фарфан остана на пейката, само че се появи на терена през второто полувреме.

Старши треньорът на ЦСКА Виктор Гончаренко имаше разполагаем Алан Дзагоев, който в тандем с Никола Влашич дйстваше зад централния нападател Фьодор Чалов. Марио Фернандес и Георгий Шенников уплътняваха фланговете.

Локо стартира по-силно и в 5-ата минута централният бранител Мурило засече центриране от статично състояние на Жоао Марио, само че топката мина на сантиметри от гредата. ЦСКА нанесе първия си удар след четвърт час игра, само че осъществяването на Чалов беше доста неопределено.

В 22-ата минута Игор Дивеев нанесе мощен удар от над 30 метра, само че нацели гредата. Още в ответната офанзива Миранчук също беше покрай гола, само че Игор Акинфеев въздъхна с облекчение, когато видя по какъв начин топката профучава около сглобката.

В 29-ата минута Едер падна в наказателното поле след прикосновение с Дивеев и съдията Евгений Турбин даде дузпа, откакто преди този момент прегледа повтаряне от обстановката благодарение на ВАР. Миранчук технично прати Акинфеев в противоположния ъгъл и откри в интерес на Локомотив.

До почивката " железничарите " умерено удържаха задатъка си, а при започване на второто полувреме ЦСКА нападаше с повече футболисти, само че без ясна концепция по какъв начин да стигне до гол. Дзагоев опитва забавен удар от далечна отдалеченост, само че Ведран Чорлука подложи тялото си. В 57-ата минута опитният халф на гостите беше заменен от младока Иля Шкурин.

Десетина минути по-късно в игра за Локо влезе любимецът на фнеовете Фарфан, който размени Жоао Марио. Никола Влашич подсети за себе си с бомбен шут от към 30 метра, само че малко не му доближи, с цел да откри очертанията на вратата. Секунди по-късно Мурило не мазета по най-хубавия метод центриране на Шенников и топката попадна във Влашич, който не се поколеба да я забие в мрежата - 1:1.

Равенството беше по-изгодно за " железничарите ", само че след гола те демонстрираха, че не считат да се задоволяват с този резултат. В 78-ата минута Гжегож Криховяк шутира мощно, само че право в ръцете на Акинфеев. Секунди преди края на постоянното време Чорлука стреля с глава, а Кирил Набабкин излишно отклони топката с ръка. ВАР сподели на рефера Турбин какво тъкмо стана в наказателното поле и той назначи втора дузпа за домакините, която Алексей Миранчук хланокръвно осъществя.

12-ото попадение на съветския национал през сезона беше и най-важното. С него " железничарите " си осигуриха най-малко третото място в крайното класиране, само че тяхната цел е да завършат втори и да попаднат непосредствено в групите на Шампионската лига. За задачата е належащо в последния кръг Локо да победи като посетител Урал или Краснодар да не завоюва един от двата си оставащи мача - против Ахмат и Динамо (Москва).

ЦСКА ще завърши сезона с домакинство на Тамбов, който се бори за оцеляване.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 29 кръг, четвъртък 16 юли  Локомотив Москва 2:190 минута  ЦСКА Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР