Две джебчийки, български гражданки, заловени от полицията в Ковънт гардън

...
Две джебчийки, български гражданки, заловени от полицията в Ковънт гардън
Коментари Харесай

18-месечни присъди в Англия за български джебчийки

Две джебчийки, български гражданки, хванати от полицията в Ковънт гардън в английската столица, получиха 18-месечни присъди, съобщи БНР като цитира вестник „ Ивнинг стандард “.

Двете „ нагли “, като ги дефинира вестникът, джебчийки са били снимани от камера в магазин в известния измежду туристите Ковънт гардън по какъв начин бъркат в джобовете и чантите на пазаруващите там жители, като в това време даже крадат облекла от щандовете.

Само за 10 минути те са съумели да съберат стока и предмети за стотици паунди.

23-годишната София Иванова и 48-годишната Тотка Димитрова са били засечени от цивилни чиновници от транспортна полиция на 29 юли още при излизането им от станцията на близкото метро поради съмнителното им държание.

След като били засечени и от камерите в магазина, двете дами били задържани. Още на идващия ден в съда те са се признали за отговорни и са получили по 18 месеца затвор. Наредено им е да платят по 122 паунда обезщетение на техните жертви.

Инспекторът от транспортна полиция Тим Уикс акцентира пред вестника, че това е била доста показателна акция по какъв начин цивилни екипи могат да заловят нарушители и да ги осъдят в границите на 24 часа.

Лиса Гарет от лондонската полиция споделя, че през цялата година се работи неуморно за попречване на джебчийства и обири, само че по това време на годината, когато в Лондон има доста гости, закононарушенията от този темперамент са неимоверно доста.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР