Две дирекции "Инспекция по труда" са ангажирани с казуса с

...
Две дирекции "Инспекция по труда" са ангажирани с казуса с
Коментари Харесай

Две дирекции "Инспекция по труда" са ангажирани с казус за неизплатените заплати в Дупница

Две дирекции "Инспекция по труда " са ангажирани с проблема с неизплатените заплати на служащи в дружество за произвеждане на обувки в Дупница, оповестиха от пресслужбата на ГИТ.

След като стана ясно, че е осъществена промяна на шефа, незабавно след началото на инспекцията, Дирекция "Инспекция по труда " София град беше ангажирана да намери притежателя или негов представител, защото предприятието е с адрес на регистрация в столицата. Осъществен е контакт със счетоводна къща, обслужваща сдружението, откъдето са поели документално ангажимент поканата за връчване на актове за определяне на административно нарушаване да бъде предоставена на формален представител на компанията, осведомят от инспекцията.

Проверката продължава в границите на пълномощията на ИА ГИТ. Към момента е издадено наложително за осъществяване наставление да бъдат изплатени забавените хонорари в къси периоди. Усилията са ориентирани към търсене на административнонаказателна отговорност. При нужда ще бъде потърсено съдействието на Министерство на вътрешните работи за търсене на италианския жител, вписан като нов шеф на сдружението.

На вниманието на ИА ГИТ е и проблем с дружество за произвеждане на обувки на територията на област Пазарджик, още веднъж с италиански притежател. След тъжба за неизплатени хонорари, постъпила през октомври в ДИТ Пазарджик от някогашен чиновник на компанията, е почнала инспекция, при която е открито, че сдружението е трансферирано на нов притежател италиански жител. Потърсено е подпомагане от икономическа полиция, както и контакт с някогашния притежател и шеф - българска гражданка, оповестяват от ИА ГИТ.

Установено е, че са изплатени възнагражденията за ноември - последните изискуеми все още. Нови тъжби за неизплатени хонорари не са постъпвали. Извършва се поетапно освобождение на личен състав. Казусът продължава да се следи от контролните органи на Инспекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР