Две деца сираци оставя д-р Нели Пандова-Илиева от Центъра по

...
Две деца сираци оставя д-р Нели Пандова-Илиева от Центъра по
Коментари Харесай

Д-р Нели Пандова оставя две деца сираци

Две деца сираци оставя доктор Нели Пандова-Илиева от Центъра по незабавна здравна помощ в София, която умря късно в събота. Нейният брачен партньор също работи в ЦСМП и сега е под карантина, описаха сътрудници на издъхналата лекарка.

С овации и минута безмълвие дежурната промяна в Спешния център през днешния ден по обяд уважи умрялата лекарка, която е измежду най-дългогодишните чиновници в ЦСМП, написа " Марица ".

" Всички я познавахме, тя беше един от най-лъчезарните и слънчеви хора, обичаше своите сътрудници и пациентите си. Огромни съболезнования на  близките, на нейния брачен партньор, който е наш сътрудник, и на децата й. Тъжни и гневни сме, гневни на всички, които неглижираха ограниченията против ковид ", съобщи Катя Сунгарска, представител на Спешна помощ.

Д-р Нели Пандова-Илиева постъпва в столичната университетска болница „ Света Анна ” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, само че е била в положително положение.

Тя е тествана за COVID-19, тъй като е била контактна на собствен сътрудник - водач на кола за спешна помощ, който е измежду първите медици с потвърден ковид.

Според неофициална информация първият PCR тест на доктор Нели Пандова е  бил негативен, подобен е бил и вторият, даден в някогашната Окръжна болница преди да бъде изписана. Положителен за ковид е бил единствено бързият тест, изработен й през вчерашния ден при приемането в Александровска болница.

Състоянието й внезапно се е влошило откакто към този момент е била пратена у дома, като измежду вероятните аргументи е белодробна тромбоемболия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР