Две деца са избягали от детска градина /ДГ/ Малина“ в

...
Две деца са избягали от детска градина /ДГ/ Малина“ в
Коментари Харесай

Две момиченца са избягали от ДГ „Малина“ в Берковица, персоналът не е забелязал

Две деца са избягали от детска градина /ДГ/ „ Малина “ в Берковица , а в продължение на часове личният състав не е забелязал , че те липсват. Момиченцата, надлежно на 4 и 6 години , са били открити невредими , до момента в който разхождат из града, предава „ bTV “.

Случаят е от понеделник преди обед , когато децата са напуснали неусетно рамките на градината. Учителката на промяна не е схванала за отсъствието им , тъй като е отговаряла за сборна група с доста деца , разясниха от управлението. Директорката Илонка Славкова изясни:

„ Учителката е била на открито с децата и не е забелязала. Те са 30 и няколко деца, с една вуйна личен състав, която обслужва децата, тъй като има разнообразни възрасти. “

Тя не може да каже какъв брой време ги е нямало децата , само че щели да бъдат прегледани камери и това да се откри. Според нея казусът не е изолиран и сходни имало в цялата страна.

Около обяд родител видял, че раницата на щерка му е пред дома им, само че тя самата липсва. Веднага е бил подаден сигнал и е почнало търсене . В ранния следобяд децата са били видяни край учебно заведение .

По случая е почнала инспекция .

Според кмета Димитранка Каменова значимото е, че децата са били открити здрави и следва да стане ясно какво ще се случи с управлението на детската градина.

„ Това, че са били повече деца, не значи, че не носим отговорност “, добави тя.

Родителите момиченцата към този момент са подали тъжби .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР