Две деца под 15 години от Пловдивска област са направили

...
Две деца под 15 години от Пловдивска област са направили
Коментари Харесай

Две деца направиха аборт в Пловдив

Две деца под 15 години от Пловдивска област са създали аборт в интервала от април до юни. Още 40 малолетни девойки са прекъснали бременност в този интервал. 14 от девойките на възраст сред 15 и 19 години са потърсили лекарска помощ, с цел да отстранен плода непринудено. При 25 се е получил импровизиран аборт, демонстрира информация в Националния център по публично здраве и разбори, предава Трафик Нюз.

През второто тримесечие на 2018 година 563 дами в Пловдивска област са прекъснали бременността си. От тях 320 са спонтанни аборти, а 230 - по избор на дамата.

Според специалистите обаче прекъснатите бременности по желание на пациентката са доста повече. Някои медицински центрове у нас вършат аборти, без да ги записват, а други ги вкарват по друг индикатор. Причината е, че в случай че е по избор, спирането на бременността се заплаща от пациентката. Ето за какво има дами, които сами взимат това решение, само че не влизат в графата “по предпочитание “, а намират доктор, който да впише аборта по медицински аргументи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР