Две деца бяха изведени от семейството им, след данни за

...
Две деца бяха изведени от семейството им, след данни за
Коментари Харесай

Социални изведоха две деца от семейството им заради съмнения за побой от бащата

Две деца бяха изведени от фамилията им, след данни за принуждение от учителка в Плевен. Преди към месец 11-годишно момиче се оплаква в учебно заведение, че татко ѝ я е набил.

Социалните извеждат детето дружно с 14-годишната ѝ сестра от образователните часове и ги настаняват в спешен център с претекста, че децата били в риск.

От обществената дирекция в Долна Митрополия реагират неотложно. Категорични са, че дейностите им са по закон и че се касае за физическо принуждение в фамилна среда. Освен недоволството на 11-годишната пострадала, били установени и следи от физическо принуждение, предава БТВ.

Служителите в спешния център увериха, че девойките се усещат добре. Искат обаче да се приберат вкъщи. Според обществените оттук насетне думата има съдът. Само той може да постанови кое е най-хубавото за децата. В момента те са отписани от досегашното си учебно заведение.

Бащата Павлин Михайлов изясни, че е блъснал пестник на 11-годишната си щерка, тъй като си изцапала новите дънки. Посегнал и с пръчка. Той съобщи, че съжалява, само че не счита, че е неприятен татко. „ Аз не дисциплинирам децата си с принуждение. Отглеждам ги самичък, майката ги изостави “.

Бащата призна, че е осъждан за шофиране без брошура. Социалните са следили фамилията от месеци.

Адвокатката му Татяна Кюркчиева твърди, че са нарушени правата на бащата и децата. Тя изясни, че съгласно Европейската спогодба предпазеният спешен дом е място за отнемане от независимост. Подали са молба за рандеву, с цел да може той да вижда децата си. Бащата и адвокатката му настояват, че чиновниците в спешния център са скрили написано писмо от 14-годишната му щерка. В него написа, че те желаят да се върнат при него и не им разрешават да му се обадят по телефона.

„ Не съм виждал децата си от 17 дни. Децата споделят, че желаят да се върнат в фамилията си.

Голямото момиченце е било прегледано от психиатър, който му е сложил диагноза шизофрения. Детето е настанено в психиатричното поделение във Варна и на мощни лекарства. Бащата сподели, че детето е в положение все едно е пило алкохол “, показа той.

Бабата на децата описа, че върви на рандеву на внучката си: „ Тя е положително дете. Няма нещо, което да ни е обезпокоило и да сме взели ограничения. Грижим се за тях. Имат облекла, обувки, храна, дом. Не знам защо ми вземаха децата. Голяма покруса “, споделя през сълзи тя.

Според бащата, децата му са били изнудени, с цел да останат в предпазения дом. „ Притеснява ме, че те не вървят на учебно заведение повече от месец “. Според думите му обществените са надвишили правата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР