Две демонстрации на крайнодесни и леви контра-протестиращи в град Портланд,

...
Две демонстрации на крайнодесни и леви контра-протестиращи в град Портланд,
Коментари Харесай

Без сериозни инциденти след демонстрация на крайнодесни в Портланд

Две демонстрации на крайнодесни и леви контра-протестиращи в град Портланд, щата Орегон завършиха в събота на фона на масирано полицейско наличие без съществени произшествия, на фона на опасения за жестоки конфликти, заяви Агенция Франс Прес.
Президентът Доналд Тръмп написа в Туитър, че градът се " следи доста деликатно. Надяваме се, че кметът ще успее добре да си прави работата! "
Полицията беше в мобилизирана с цел да държи противниковите лагери на разстояние, до момента в който стачкуващите се събраха в парка на брега. Властите арестуваха минимум 13 души, само че няма съществено потърпевши, съобщи представител на полицията.
Властите иззеха от стачкуващите палки, домашно приготвени щитове, мачете, неприветлив спрей, даже корнизи за пердета.
След разпръсването на митингите, дребни групи стачкуващи от двете групи влязоха в конфликти, нападайки се взаимно с юмруци и пикантен спрей, описаха очевидци.
Съботния протест на извънредно десните беше проведен частично от група, която се назовава „ Горди момчета “ и споделя, че членовете й са млади, „ западни шовинистки “ мъже. Южният център за отбрана от бедността - съществена организация за цивилен права в Съединени американски щати - класифицира „ Горди момчета “ като група на омразата.
Нейните водачи настояват, че задачата на митинга в Портланд е била по този начин нареченото „ Антифа “ придвижване да бъде оповестено за организация на вътрешен тероризъм. „ Антифа “ значи „ антифашистка “ и се базира на необятна интернационална коалиция от деятели и протестиращи, които се опълчват на крайнодясната идеология.
Портланд, един от най-либералните градове в Съединени американски щати, е цитадела на „ Антифа “ и локалната организация прикани хората „ да пазят Портланд от крайнодясна офанзива “.
Над 1000 души се събраха в центъра на Портланд за митинга и контрадемонстрацията, съгласно полицията. Властите затвориха улиците в центъра на града. Десетки служители на реда деликатно следяха събитията, до момента в който лодки патрулираха по река Уиламет, минаваща през града.
Десните деятели, в това число „ Горди момчета “, развяваха американски флагове, а други носеха червени шапки с лозунга на Тръмп „ Направете Америка велика още веднъж “ от президентската му акция през 2016 година
Междувременно в контрадемонстрацията се включиха членове на „ Антифа “, облечени всички в черно, доста от тях носещи маски. Към тях се причислиха елементарни жители на Портланд, протестиращи против крайнодесните стачкуващи в своя град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР