Две дървета в Градската градина пред Народния театър Иван Вазов

...
Две дървета в Градската градина пред Народния театър Иван Вазов
Коментари Харесай

Дървета пред Народния театър бяха отсечени, защото се оказаха опасни

Две дървета в Градската градина пред Народния спектакъл " Иван Вазов " бяха отсечени през днешния ден, тъй като съставляват заплаха за жителите. Това се е открило, откакто специалисти са изследвали сърцевината на стъблото им със специфичен апарат – резистограф, който посочил, че е нарушена плътността на дървесината.

 Преглед на дървета в градинката на националния спектакъл Иван Вазов
© Велко Ангелов

Преглед на дървета в градинката на националния спектакъл Иван Вазов

Проф. доктор Анелия Пенчева от Лесотехническия университет изясни, че сега огромна част от дърветата в градската среда наподобяват в положително положение, тъй като кората им е здрава, само че в действителност гният от вътрешната страна. Това се дължи на необикновен тип гъба.

Тя добави, че въпросните дървета в Градската градина са рискови за минувачите при вятър със скорост над 70км/ч. На въпрос дали не е имало метод да бъдат избавени, проф. Пенчева съобщи, че това е можело да стане, в случай че са били лекувани преди 20-30 години.

" В момента се изследват всички дървета от градската среда. Тези, които са опасност за жителите и не подлежат на лекуване ще бъдат отрязани ", съобщи зам.-кметът по околната среда Йоана Христова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР