Две държавни организации ще обединят усилията си за по-ефективно промотиране

...
Две държавни организации ще обединят усилията си за по-ефективно промотиране
Коментари Харесай

Държавна подкрепа за промотирането на български стоки и услуги в Китай


Две държавни организации ще обединят напъните си за по-ефективно промотиране на български артикули и услуги в Китай. Става дума за Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Центърът за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от ЦИЕ /ЦНСССКЦИЕ/ към Министерството на земеделието, храните и горите.

Изпълнителният шеф на ИАНМСП доктор Бойко Таков и шефът на Центъра господин Васил Гелев разискаха в сряда опциите за продан на информация и съдействие в организацията на петото издание на Международното ревю за вложения и търговия сред Китай и страните от Централна и Източна Европа /The 5-th Сhina-СЕЕС Investment and Trade Expo/. Събитието ще се състои от 8 до 12 юни в гр. Нинбо, Китай, като ИАНМСП обичайно провежда българското национално присъединяване на ревюто, припомниха от Агенцията.

На територията на ревюто ще бъде проведен и Панаир за артикули от ЦИЕ /Формат 16+/, което открива опция за производителите от тези страни да срещнат китайските консуматори с предлаганите от тях артикули и услуги. Във връзка с това Центърът възнамерява самодейност за набиране на образци.

В тази връзка господин Гелев предложи със съдействието на Агенцията след края на панаира фирмите, взели участие на Българския народен щанд и на Панаира с образци на продукцията си, ако проявят интерес, да изложат своите артикули и в непрекъснатата експозиционна зала на ЦНСССКЦИЕ в Младежкия иновационен център Китай – ЦИЕ в гр. Нинбо. Предимството на този вид съдействие е, че образци на продукцията си ще могат да показват и компании, които не биха могли да вземат участие в проведеното от ИАНМСП ревю.

Според доктор Бойко Таков съдействието сред двете институции би могло да докара до действителни изгоди за българските участници в ревюто - финансови, посредством уедряване на каргото и реализиране на по-изгодни цени за превозването, както и посредством усъвършенстване на организацията по документооборота, складирането и прекосяване през митниците.

Международната галерия за артикули и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа се провежда и е под патронажа на Министерството на търговията на Китай, Общинското държавно управление на гр. Нинбо и Правителството на провинция Джънзян, Китай.

Изложбата е от общ темперамент и се организира обичайно всяка година, като ИАНМСП ще провежда за пети следващ път българско национално присъединяване. През 2018 година в ревюто на народен щанд от 135 кв. м са показали свои артикули и услуги 15 български компании от секторите козметика, парфюмерия и етерични масла, хранително вкусова индустрия, винарство, лозарство и спиртни и безалкохолни питиета, мляко и млечни артикули и други
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР