Две държави от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство

...
Две държави от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство
Коментари Харесай

Неочакван лидер се появи сред най-добрите европейски дестинации за лятото

Две страни от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство за пътувания " Лонли планет " (Lonely Planet) с най-хубавите европейски дестинации за Лято 2019. Областта Херцеговина, част от Босна и Херцеговина, и хърватският полуостров Истрия са измежду предложените от специалистите на издателството за идния летен сезон.

Всъщност Истрия, която е на последно място в топ 10, е единствената морска дестинация измежду предложенията на влиятелния издател на пътеводители.

Неособено известната в България като туристическа дестинация Словакия води листата. Страната няма изход на море, само че е предложена поради опциите за туризъм във Високите Татри. Планинските върхове, водопади и опцията за среща с кафява мечка са измежду главните плюсове на този маршрут.

На второ място е испанската столица Мадрид. Още три европейски града са измежду предложените за посещаване това лято - италианският Бари, докъдето от България има директен полет на нискотарифната " Уизеър ", френският Лион и швейцарският Веве. Авторите на класацията са оценили естествените дадености и кръчмите на Шетлъндските острови в Шотландия и Арктическия крайбрежен път на Исландия, също като заслужаващи посещаване това лято.

Лихтенщайн попада в класацията с помощта на създадената пътека, която разрешава на гостите и жителите на тази минидържава, да я обиколят пешком. И във връзка 300-годишнината на княжеството.

Лион пък ще притегли сигурно повече гости около Световната купа за дами на ФИФА. Шетлъндският архипелаг, включващ над 100 острова, от които обитаеми са едвам 15, притегля с геопарка си, представящ геологично многообразие, несрещано другаде на континента и оценено от ЮНЕСКО.

Ето и подредбата:
1 Високи Татри, Словакия
2 Мадрид, Испания3 Арктически крайбрежен път, Исландия4 Хецеговина, Босна и Херцеговина5 Бари, Италия6 Шетлъндски острови, Шотландия7 Лион, Франция8 Лихтенщайн9 Веве, Швейцария10 Истрия, ХърватияВижте във видеото по какъв начин популяризира страната си Словашкият туристически ръб.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР