Две четворки депутати от ГЕРБ, БСП, ВМРО и ВОЛЯ се

...
Две четворки депутати от ГЕРБ, БСП, ВМРО и ВОЛЯ се
Коментари Харесай

Караници в парламента преди вота на недоверие и избора на Ревизоро

Две четворки депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и ВОЛЯ се надвикваха и караха по Българска национална телевизия и Нова телевизия, разяснявайки идния избор на съмнение, оставката на Нено Димов и предлагането да го замести Емил Димитров Ревизоро.
Младен Шишков от ГЕРБ съобщи в ефира на Българска национална телевизия от Народното събрание, че се надява новият екоминистър да успее да реши проблемите в бранша. " Като специалист ще успее да вкара една система, която да откликне на упованията на българските жители ", съобщи депутатът.

Според Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация те са се спрели на кандидатурата му, тъй като е специалист и е нужна проверка на ВиК бранша.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия съобщи, че е обезпокоен от изказването на Ревизоро, че става министър, с цел да оцелее държавното управление. " Това става на гърба на 500 000 жители, които живеят без вода. Ще гласуваме срещу тази номинация. Искаме оставката на цялото държавно управление. Не чакаме на господин Емил Димитров там да му е елементарно. Жертвата тук не е господин Нено Димов, а българските жители, които стоят без вода ", безапелационен бе той.

Депутатът Пламен Христов от " Воля " съобщи, че държанието на държавното управление е скандално. " Единственият аршин, по който се избира, е дали е от Вътрешна македонска революционна организация или не. Това е цинично. " Воля " ще напусне залата в символ на митинг и няма да подкрепим тази номинация. Смешно и тъпо е сега да се прави такава стъпка, с цел да се удовлетвори квотните стремежи на ВМРО`, счита още Христов.

Попитан на чия страна ще застанат при вота на съмнение, той съобщи, че следва да се вземе решение по какъв начин ще гласуваме.

Друга четворка депутати от същите партии спореха и се караха по Нова телевизия.

Снощи дебатирахме и взехме решение, че би трябвало да се дистанцираме. Единствени ние от " Воля " нямаме никаква отговорност към водната рецесия в Перник. Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Воля " Кръстина Таскова.

Днес в пленарна зала ще изразим безспорното си разграничаване. Ще напуснем залата, с цел да покажем, че не може страната да се ръководи на парче и на квотен принцип. Екоминистърът в оставка Нено Димов не беше специалист, само че просто тъй като е човек на Вътрешна македонска революционна организация, беше определен за министър, съобщи Таскова.

Тя разяснява и вота на съмнение против държавното управление. Искаме да разберем с какви претекстове Българска социалистическа партия внасят вота си на съмнение и какви резултати чакат по-късно. За нас най-важно е казусът с водната рецесия да бъде решен, сподели още Кръстина Таскова.

В полемиката на противоположни отзиви за вота на съмнение и водната рецесия бяха депутатите Александър Ненков от ГЕРБ и Явор Божанков от Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР