Две бременни българки, осъдени на по пет месеца затвор за

...
Две бременни българки, осъдени на по пет месеца затвор за
Коментари Харесай

Наши бременни джебчийки може да отърват затвора в Малта

Две бременни българки, наказани на по пет месеца затвор за джебчийство, би трябвало да бъдат преместени от пандиза в болница " Матер деи " в Малта, където изискванията са по-адекватни на положението им, упорства техният юрист, представен от локалния Independent.

Етиен Калея е изпратил формален митинг до шефа на пандизите в островната страна полковник Амександър Дали да изпрати дамите в болница, или в противоположен случай да бъде държан виновен за всеки медицински случай, който би се случил.

Жените Илиана Илиева (23) и Геновева Стоилова (25) са признали този вторник, че са откраднали дамска чанта от магазин. Били също по този начин записани на охранителните камери. Те върнали откраднатото и сътрудничели на полицията, само че били наказани на по пет месеца затвор. Адвокатът им има намерение да апелира присъдата.

В митинга си той написа, че и двете дами са в напреднал етап от бременността си. Той изяснява, че ситуацията им е доста внимателно, защото една от тях е заченала ин витро и при възможна загуба на детето няма да може да зачене още веднъж.

Калея твърди, че шефът на пандиза е длъжен да обезпечи това дамите да бъдат държани в съответни условия и да получават нужната здравна грижа.

Той загатва телефонен диалог, който провел с него, в който шефът твърди, че би трябвало да се съветва с екипа си, преди да вземе решение. Калея счита, че шефът би трябвало да знае какво се прави следователно.

" Изключително безконтролно е от страна на затворническите управляващи това, че тези дами не са били посетени от гинеколог и не са трансферирани в болница, където да могат да реагират на всяко незабавно положение, имайки поради напредналия стадий на бременността им, " написа юристът.

Отговаряйки му, шефът на пандиза сподели, че през последното десетилетие бременните затворнички са били държани зад решетките досега, в който медицинският екип реши, че би трябвало да бъдат преместени в болница.

Той добави, че медиците в пандиза наблюдават бременността на дамите всекидневно и те получават всички нужни лекарства. Освен това те били карани на гинеколог в " Матер Деи ". Дали твърди, че двете дами са в обикновено, устойчиво положение и нямат потребност от специфични грижи.

Той поучава също по този начин юриста да изиска стартиране под гаранция по този начин, че българките да се намират " в по-добра среда " в домовете си, а не в пандиза.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР