Две болници са отказали лечение на 40-годишен мъж, защото е

...
Две болници са отказали лечение на 40-годишен мъж, защото е
Коментари Харесай

Две болници отказаха лечение на ХИВ позитивен, мъжът почина

Две лечебни заведения са отказали лекуване на 40-годишен мъж, тъй като е ХИВ положителен. Скоро по-късно той е умрял. Това заяви Александър Миланов от Националната пациентска организация, написа "Монитор ".

Инфекцията му е била открита през март с бърз тест във великотърновската болница, където го закарал приятелят му поради неразположение. Дотогава Крейг Харпър не знаел, че е инфектиран с ХИВ вируса. От лечебното заведение незабавно го отпратили, щом видели резултата от теста. В Университетската болница в Плевен, където бил закаран по-късно, също му отказали лекуване. Спешна помощ му е предоставена едвам в "Пирогов ", където удостоверяват и ХИВ статуса на пациента. Той е признат в отделението по добита имунна непълнота в Инфекциозната болница в София, където стартира лекуването му, само че кръвопреливанията не дават резултат, споделиха от Националната пациентска организация, която е съдействала на пациента и околните му. Заради проблем с кръвта мъжът е пренасочен в Специализираната болница по хематология, където го изследват три дни и го изписват с претекст, че няма хематологично заболяване. Документ за това обаче от там не е публикуван. На 5 май мъжът издъхва.

Британецът Крейг Харпър, който е IT експерт, живеел повече от 10 години в България. Преди известно време той се преместил във великотърновското село Стояново, откъдето работел.

Местните хора се хвалят, че е построил мрежа, с цел да има връзка с мобилните им телефони. Облагородявал е общи терени в селото, което наброява 13 поданици. На погребението му са участвали всичките. Независимо че са научили за ХИВ инфекцията му, непрекъснато поддържали контакти с 80-годишната му майка, която също живеела в Стояново, и й помагали. Преди година бащата на Крейг Харпър е умрял и е заровен в селото. Изпълнителна организация "Медицински контрол “ е почнала инспекция по случая на британеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР