Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в

...
Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в
Коментари Харесай

Две бизнес делегации проучват терени в Карловско

Две бизнес делегации от Китай потърсиха благоприятни условия за вложения в региона на Карлово през последните 10 дни. И двете обявиха интерес към по-големи терени с въможности за създаване на огромни обекти, и положителни шосейни връзки и връзки. Това съобщи заместник-кметът на Карлово Стойо Карагенски, който посрещна гостите, претенденти за бизнес сътрудници.

Първата /б.а./по време на визитата си/ делегация е от Шенжен, огромен регион на Китай, който към този момент има осъществен план в региона на Пловдив. За за следващ път група от локалната власт и бизнеса от там идва да изследва Карлово.

Интересът е ориентиран най-вече към Индустриална зона – Карлово, която е в състава на държавното сдружение Национална компания „ Индустриални зони “ Теренът, с който компанията разполага в Карлово е 580 декара с опция той да бъде уголемен до 800 декара. 12-членната делегация изследва още веднъж опциите за създаване на санаторно-оздравитлен комплекс в Баня, където общината пази за извънредни и надеждни вложители терен от 72 декара.

Проучванията на втората делегация бяха също към Индустриланата зона. При оформянето на терена преди години общината заложи като план там да бъде построен мощен логистичен център – терминал за разтоварване на артикули, огромни халета за складови пространства и други обслужващи модули.

Другият вид е в този терен да се изградят високотехнологични предприятия и регионът да притегли IT и други висококвалифицирани експерти. Географското разположение на Карлово и терена на Индустриалната зона в центъра на България, еднообразно далечен от Бургас и София, единствено на 60 км от Пловдив и с комфортна връзка със Северна България през прохода Шипка вършат терена атрактивен.

Освен към него втората китайска делегация прояви интерес и към опциите за партньорство в региона на развъждането на маслодайна роза и добивът на розово масло от суровината. В Поднебесната империя нашето розово масло е на голяма респект – то се влага освен в парфюми и козметика, само че и в доста всеобщи хранителни добавки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР