Две бебета египетски лешояди могат да бъдат наблюдавани на живо

...
Две бебета египетски лешояди могат да бъдат наблюдавани на живо
Коментари Харесай

Две египетски лешоядчета се излюпиха в диво гнездо с камера за онлайн наблюдение на живо

Две бебета египетски лешояди могат да бъдат следени онлайн в гнездото с поставената камера за онлайн наблюдаване. Това оповестиха от пресцентъра на Българско сдружение за отбрана на птиците/BirdLife България.

Всеки може да надникне в тайния живот на птиците и да следи всеотдайната грижа на родителите към своите дребни през уеб страницата: www.LifeNeophron.eu

В момента възрастните птици хранят двете пилета, а сътрудници на Българското сдружение за отбрана на птиците постоянно им обезпечават задоволителни количества безвредна храна, с цел да се сведе до най-малко рискът от попадане на токсини или липса на задоволително количество за сполучливото изхранване на дребните.

Единственото в света диво гнездо с сложена онлайн видео камера за наблюдаване онлайн се намира покрай Провадия. Тази пролет екип на LIFE плана на Българско дружество за защита на птиците „ Нова вяра за египетския лешояд “ се спусна в гнездовата ниша и инсталира нова HD камера на мястото на предходната, която ни свързваше с известното семейство шест години.

Благодарение на камерата научаваме повече за държанието на типа и хранителите му привички, което е скъпа информация, нужна при определянето и използването на подобаващите директни природозащитни ограничения. Ставаме очевидци на градежа на гнездото, снасянето на яйцата, излюпването на дребните и грижите, които родителите поставят за тях.

Камерата може да бъде следена на уеб страницата www.LifeNeophron.eu или в YouTube профила на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР