Две бебета - близнаци се родиха в Китай в резултат

...
Две бебета - близнаци се родиха в Китай в резултат
Коментари Харесай

Китай обяви раждането на първите генетично модифицирани бебета

Две бебета - близнаци се родиха в Китай вследствие на генетична трансформация. Бебета са девойки, оповестиха китайски учени. И двете деца са резистентни към ХИВ. Етичните организации реагираха с остра рецензия, написа Дойче Веле.
" Две красиви дребни китайски девойки с имена Лулу и Нана пристигнаха на бял свят, тъкмо както всички други здрави бебета ", съобщи откривателят Хе И Юкуи във видео споделено посредством Youtube.
И при двете бебета в ембрионалния интервал е бил одобряван новия артикул Crispr/Cas9, с цел да бъдат устойчиви на ХИВ вирус. Учените са получили единодушието за интервенцията на няколко китайски двойки, от които мъжът е ХИВ-позитивен. Ембрионите са основани посредством изкуствено осеменяване и ученият е направил смяна в генетичния материал.
Непосредствено след раждането против учения беше отправена остра рецензия.
" Това е безконтролно изпробване с хора ", сподели Питър Дъброк, ръководител на Германския етнически съвет.
" Дали е тъкмо по този начин, което Хе твърди или не, в сегашния миг такива опити и даже тяхното обявяване, би трябвало да бъдат изрично наказани ", добави той.
Несподелено мнение, е че проучванията в тази област към момента са доста надалеч от използване при хората, предава БГНЕС.
" Придружаващите и последвалите последствия са непредвидими и сложни за управление. Приемането на ДНК от обещано лице не визира единствено него, само че евентуално всички негови потомци. И това се случва тъкмо когато Хонконг е хазаин на международна научна среща на върха, отдадена на виновното държание в научните проучвания ", показва Дъброк.
Той упорства световната политика да се оправи с тази тематика допустимо най-скоро.
" Предвид сходни планове е належащо да се мисли за основаването на услуга за надзор, аналогична на Международната организация за атомна сила ", счита Дъброк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР