Две балистични ракети, изстреляни от Йемен, паднаха в Червено море

...
Две балистични ракети, изстреляни от Йемен, паднаха в Червено море
Коментари Харесай

Твърденията се въртят около очевидната ракетна атака срещу американския разрушител

Две балистични ракети, изстреляни от Йемен, паднаха в Червено море наоколо до разрушителя USS Mason (DDG-87). По това време военният транспортен съд приключваше отговора си на повикване за помощ от M/V Central Park, търговски транспортен съд, който самият беше нападнат от група въоръжени нападатели, които се бяха пробвали да се качат на борда му. Вече има няколко разнообразни теории по отношение на самоличността на тези нападатели.

Американски боен чиновник сподели пред The ​​War Zone, че Пентагонът към момента се пробва да дефинира дали USS Mason е бил непосредствено ориентиран от балистичните ракети и е също по този начин преглежда какъв тип балистични ракети са били изстреляни.

Известно е да вземем за пример, че подкрепяните от Иран бунтовници хуси имат противокорабни балистични ракети (ASBM). Съобщава се, че минимум три ASBM са разполагаем на групата, всички основани на планове на ирански балистични ракети, приспособени за противокорабни приложения. Иран, от своя страна, неведнъж показва потреблението на ASBM през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР