Две български компании притежават и управляват земеделска земя с обща

...
Две български компании притежават и управляват земеделска земя с обща
Коментари Харесай

Две фирми у нас са собственици на земеделска земя, колкото половината от Софийското поле

Две български компании имат и ръководят земеделска земя с обща повърхност 500 хиляди декара. Ако тя бъде взета дружно, това би основало имот с размер почти колкото е половината от Софийското поле или малко над 1 милион декара.

Това демонстрират калкулации на " 24 часа " на база на данни, изнесени от районния министър Петя Аврамова в отговор на депутатски въпрос, обвързван с напредъка по разработване на кадастъра.

От него не излиза наяве кои са компаниите, които са притежатели на най-големите аграрни терени в страната. Данните обаче демонстрират, че въпросните имоти с повърхност над 200 хиляди декара всяка, се ръководят от юридически лица. Също по този начин има две физически лица, които са притежатели на терени с повърхност сред 100 и 200 хиляди декара.

Според данните в кадастъра 29 физически и 53 юридически лица, в това число еднолични търговци, имат сред 10 000 и 20 000 декара земеделска земя. Собственици на до 30 хиляди декара земя са 8 физически и 20 юридически лица.

Между 30 хиляди декара и 50 хиляди декара земеделска земя имат 5 физически и 6 юридически лица. 12 юридически лица са притежатели на земеделска земя с повърхност от 50 хиляди до 100 хиляди декара.

Данните демонстрират още, че няма физически или юридически лица, които да имат над 500 хиляди декара земеделска земя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР