Две български компании попадат в класацията на Deloitte Fast Technology

...
Две български компании попадат в класацията на Deloitte Fast Technology
Коментари Харесай

Сред най-динамичните IT компании в Централна и Източна Европа има 2 български

Две български компании попадат в класацията на Deloitte Fast Technology 50, която преглежда най-бързо разрастващите се софтуерни компании в района на Централна и Източна Европа, осведоми " Капитал Daily " в днешния си брой.

В класацията, доминирана главно от полски и хърватски компании, България е показана от " Тайтън гейт "
(най-бързо разрастващата се българска компания в IT бранша за 2015 година съгласно класацията " Гепард " на " Капитал " ) и Accedia.

На първо място в класацията на Deloitte е чешката компанията Kiwi.com, която оказва помощ на клиентите си да намерят най-бързо и на ниска цена самолетни билети.

Българската " Тайтън гейт ", учредена във Варна през 2005 година, е на 16-то място. Дружеството в началото стана известно като издател на PhoneArena.com, един от най-големите софтуерни уеб сайтове в света. По-късно компанията създава и платформата PubGalaxy, ориентирана към други издатели. Нейната цел е да оказва помощ на бизнесите да се свържат по-лесно с рекламодател и да усъвършенстват технологията си.

Втората българска компания е Accedia, която дава професионални IT услуги в областта на софтуерно консултиране, разработка на програмен продукт и даване на решения за предприятия от друг размер. Компанията има офиси в София и Сан Франциско, Калифорния. Accedia работи с клиенти от над 12 страни и 4 континента, като компанията работи с водещи международни банки и интернационалните финансови институции. Водена от изпълнителния шеф на компанията Николай Мутафов, тя влиза и в класацията Fortune 100 за стоте най-иновативни IT стартъпа в света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР