Две български гражданки от ромски произход са били задържани в

...
Две български гражданки от ромски произход са били задържани в
Коментари Харесай

Освободиха българките, нанесли щети на експонати в гръцки музеи

Две български гражданки от ромски генезис са били арестувани в неделя от полицията в Националния исторически музей в гръцката столица Атина при опит да залеят експонат със зехтин, оповестява гръцкият щемпел, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди да бъдат хванати, двете дами са залели с масло и са предизвикали повреди на експонати във Византийския музей и в музея " Бенаки " в Атина.

Двете дами са на възраст 49 и 51 години, прецизираха гръцки медии.

Агенция Ройтерс добавя, че арестуваните са разпитани от полицията и се проверяват за опит за нанасяне на вреди на социална благосъстоятелност.

Обяснението, което са дали арестуваните пред управляващите, е, че са поливали предметите " със зехтин и с миро, тъй като в Светото писание се споделя, че това е чудодейно " и че им оказва помощ да преодолеят компликации в персоналния си живот.

Жените са били разпознати от чиновник на Националния музей по фотосите, публикувани от предходните им дейности. Служителят забелязал, че ръката на едната жена наподобява мазна и повикал защитата. При ареста у дамите била открита бутилка. След късото задържане двете дами са били освободени и ще бъдат упрекнати за дребно закононарушение, според гръцкия закон.

Щетите, нанесени от тях, са дребни, прецизира Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР