Две българки, ученички в Rolling Meadows High School, са обявени

...
Две българки, ученички в Rolling Meadows High School, са обявени
Коментари Харесай

Издирват български тийнейджърки в САЩ

Две българки, ученички в Rolling Meadows High School, са оповестени за търсене от полицията в чикагското предградие Arlington Heights, заяви Bg-voice.com. Натали Наскова, на 16 години, и Велина Шентова, на 18 години, са в неопределеност от няколко дни. Последната информация за тях е, че са били на учебно заведение.

“Моята щерка просто не се прибра”, споделя Натали Пенчева, майка на Натали. “Каза ми, че би трябвало да остане в допълнение след учебно заведение, само че по този начин и не се прибра”, прибавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неопределеност Велина във вторник вечерта. “Аз я молих, в случай че знае нещо за Натали, да ми каже, само че тя съобщи, че нищо не знае”. На идната заран и тя изчезва безследно.

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, само че сподели, че се е чул за последно с щерка си в сряда заран, когато тя му сподели, че й е било неприятно и че не и се върви на учебно заведение. “Аз и споделих, че би трябвало да иде и тя ми сподели добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България” прибавя Делчо. “В доста положителни връзки сме с щерка ми” прибавя той. Също в сряда, в 10:30 преди обед му се обажда бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на учебно заведение. “От тогава и звъня и до в този момент телефона й е изключен”, споделя Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от проверяващите, няколко девойки от учебното заведение на българките са споделили на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, очевидно по-възрастен от тях, от латино генезис. Към момента от полицията не дават никаква информация по следствието и не са пуснали даже известие към медиите.

Родителите на двете момиче са мощно разтревожени, защото с тях няма връзка от няколко дни. “Телефоните и айпадите им са изключени, няма по какъв начин да се проследят”, споделя майката на Натали. “Най-странното е, че сякаш са били на учебно заведение, а никой от техните съученици нищо не знае”, прибавя Наталия Пенчева. “Моля се единствено да са добре, нека да са някакви детски дивотии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски”, са думите на разтревожената майка.

От дома й липсват някои облекла на щерка й, по тази причина и майката се надява това е хлапашка постъпка и двете девойки да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16-годишната Натали, макар, че като младеж управляващите няма да и разрешат да напусне страната сама. Възможно е девойките да са решили да избягат, само че съгласно майката без пари, не могат да стигнат надалеч. Делчо Шентов споделя че не е забелязвал никакъв знак, че щерка му Велина възнамерява да бяга или желае да напусне дома си или града. Напротив – “На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти”, споделя бащата.

Според източници на BG VOICE тийнейджърките са избягали от у дома с гаджета, принадлежащи към бандата Latin King, която е най-старата и огромна латино банда в света. Според отчет на ФБР за престъпната интензивност на бандата от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади девойки, които са податливи на операция и са подготвени да избягат от у дома. В доста от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият отчет разказва и по какъв начин членовете на бандата вербуват девойките – постоянно в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Разследващите от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, само че споделиха за BG VOICE, че случая се проверява като бягство/изчезване. „ Нямаме причина да имаме вяра, че девойките са били отвлечени или нападнати”, сподели сержант Буксинзки.

По закон, в случай че Натали Наскова бъде открита ще бъде арестувана в най-близкото полицейско ръководство и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е казусът с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи където и да е, в случай че наличието й не е обвързвано с осъществено закононарушение. Същото се отнася и за всеки пълновръстен жител с девойките.

„ Освен в случай че няма осъществено закононарушение ние нямаме право да задържаме никой”, сподели сержант Букзински. Родителите на двете български девойки молят в случай че някой има информация за тях да се свърже неотложно с полицейския сектор в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300. „ Правим всичко допустимо, с цел да ги открием” споделя сержант Буксинзки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР