Две българки са арестувани в Турция при спецоперация за разбиване

...
Две българки са арестувани в Турция при спецоперация за разбиване
Коментари Харесай

Турция арестува две българки, пренасяли наркотици за Европа

Две българки са задържани в Турция при спецоперация за разтрошаване на огромна нарко тайфа, която пренасяла хероин за Западна Европа по по този начин нар. „ Балкански лъч на дрогата ".

Акцията е извършена в истанбулския квартал „ Фатих " и в градовете Силиври, Текирдаг и Чорлу, заяви " 24 Родопи ". Задържаните Д. Н. И, 36-годищна, и В. Д. В., на 21 години, споделили пред проверяващите, че са станали куриери на наркомафията от потребност за пари. При всяко прекосяване на границата с автомобил, в който били скрити опиати, те получавали по 1000 евро.

„ Сигналът бил подаден на 28 юли. Последвала е дейна преписка с българските управляващи и се пристъпило към гонене, подслушване на телефони и обиски в домовете и работните места на престъпните лица. В тайник под седалките на автомобил били открити 44 кг хероин. При обиските са конфискувани още 9 кг от мощния канабис „ скънк ", един револвер и 73 патрона ", настояват истанбулски престъпни кореспонденти. Турските спецполицаи получили скъпа информация от българските си сътрудници, акцията се провела при отлична съгласуваност, показали от вътрешното министерство в Анкара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР