Две българки на Ролан Гарос и няколко родни представителки на

...
Две българки на Ролан Гарос и няколко родни представителки на
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 30 май – 5 юни


Две българки на Ролан Гарос и няколко родни представителки на мощни ITF шампионати – това е акцентът във връзка с родното присъединяване на професионално равнище през започващата седмица.

Денислава Глушкова, Магдалена Малеева – Ролан Гарос

Григор Димитров и Виктория Томова отпаднаха в първата седмица на Ролан Гарос, само че българското присъединяване в Париж продължава.

Денислава Глушкова реализира триумф в първия кръг на сингъл при девойките. За нея следва мач против №7 в схемата Селин Наеф от Швейцария, която е №7 в международната класация при девойките и №738 при дамите. Глушкова ще играе и при двойките.

В същото време във вторник стартира присъединяване на Магдалена Малеева в първия шампионат при легендите след две години пауза. Тя ще играе в тандем с Рене Стъбс, с която през 2015-а завоюваха конкуренцията при легендите на Уимбълдън.

Изабелла Шиникова, Лиа Каратанчева – W60 Брашов

Втората ракета на България при дамите Изабелла Шиникова е деветата най-високоранкирана измежду участничките на шампионата на клей с награден фонд 60 хиляди $ в румънския град Брашов. Жребият към момента не е изтеглен.

В квалификациите взе участие Лиа Каратанчева, която в първи кръг победи Габриела Зарновеану с 6-0, 6-1. За нея следва мач с №1 в схемата Николета-Каталина Даскалу.

Джулия Терзийска – W60 Бреша

Джулия Терзийска е сложена под №12 в квалификациите на 60-хилядника в италианския град Бреша. Тя започва с мач против участващата с уайлд кард представителка на домакините Рубина Марта Де Понти.

Симон-Антони Иванов, Габриел Донев – М15 Будва

Двама от българите в топ 1000 Симон-Антони Иванов и Габриел Донев са дружно на шампионата в черногорския курорт Будва. Иванов, който през предходната седмица игра край в Ираклион, започва против сърбина Лазар Войнович, до момента в който за Донев следва мач против северномакедонеца Горазд Сръбляк.

Леонид Шейнгезихт – М15 Вааса

Леонид Шейнгезихт попадна в главната скица на шампионата на хард във Финландия. Той стартира с мач против австриеца Ян Кобиерски.

Беатрис Спасова, Яна Стоянова – W15 Ираклион

Беатрис Спасова е част от главната скица на 15-хилядника в Ираклион. Жребият към момента не е изтеглен. Яна Стоянова стартира от втория кръг на квалификациите. Там ще срещне аржентинката Кандела Буньон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР