Две автошколи във Враца са били запечатани, заради установени нередности

...
Две автошколи във Враца са били запечатани, заради установени нередности
Коментари Харесай

Полицаи запечатаха две автошколи във Враца

Две автошколи във Враца са били запечатани, поради открити нередности в тях. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

До запечатването им се стигнало след извършени инспекции на всички автошколи на територията на региона. В двете школи проверяващите са открили нередности във водената документи при подготовката на водачите , което слага въпроса дали записаните за образование са минали действителна теоретична подготовка .

При инспекциите си в двата пункта в дните и часовете оповестени за теоретична подготовка проверяващите не са открили да се води такава подготовка, липсвали и курсистите .

Проверена и конфискувана е водената в центровете за образование на водачи документи, която ще бъде задълбочено тествана и оценена. Ще бъдат тествани и финансовите приходи и методът на тяхното отчитане пред Национална агенция за приходите. Съставени са актове и са издадени заповеди за насилствена административна мярка. Към момента двете автошколи са запечетани.

Проверките са били планувани и извършени по концепция на управлението на ОД МВР-Враца. В тях са взели присъединяване чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “,  представители на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “-София и НАП-Велико Търново. Извършените инспекции във Врачанска област имат за цел да открият качеството на образованието в школите за водачи, а една от аргументите е зачестилите произшествия с жертви и потърпевши в района.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР