Две американски висши училища - университетът в Харвард и Масачузетският

...
Две американски висши училища - университетът в Харвард и Масачузетският
Коментари Харесай

Харвард и Масачузетския технологичен институт заведоха дело срещу решение на Тръмп

Две американски висши учебни заведения - университетът в Харвард и Масачузетският софтуерен институт (Massachusetts Institute of Technology, MIT) заведоха през днешния ден дело във федерален углавен съд с искане да бъде блокирано решението на държавното управление на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да анулира визите на задгранични студенти, чието образование ще остане онлайн при започване на идната образователна година, предоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ще се пазиме уверено по това дело, с цел да позволим на нашите задгранични студенти и на непознатите студенти от всички университети в страната, да продължат следването си без риск да бъдат експулсирани, акцентира в туит президентът на Харвардския университет Лорънс Бакоу, заяви Франс прес.

Бакоу съобщи през днешния ден, че разпореждането е направено без предизвестие и неговата свирепост е надмината само от неговата непредпазливост, съобщи ДПА.

Правителството на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския разгласи в понеделник, че няма да разреши на задграничните студенти да останат в Съединени американски щати, в случай че техните университети са решили поради пандемията през идната образователна година да се преподава единствено онлайн.

Американският президент през вчерашния ден разкритикува влиятелния университет в Бостън, като назова "нелепо " решението му наесен всички курсове да бъдат онлайн поради пандемията.

В Харвард има близо 5000 задгранични студенти от общо 23 000.

Тръмп се закани на учебните заведения в Съединени американски щати, които не отворят наесен

В Масачузетския софтуерен институт, чийто кампус е прилежащ на този на Харвард в Бостън, близо една трета от студентите са чужденци.

Според импортираната през днешния ден във федералния съд в Бостън тъжба, ориентирана против министерството на вътрешната сигурност, имиграционната полиция, митническите управляващи и техните чиновници, това решение "е хвърлило в безпорядък Харвард и Масачузетския софтуерен институт, както и всички висши образователни заведения в Съединени американски щати ", съобщи Агенция Франс Прес.

Посочва се, че решението е било взето без оглед на здравето на студентите, преподавателите, административния личен състав и оставя стотици хиляди непознати студенти без опция да следват в Съединени американски щати.

За да могат да останат, държавното управление на Тръмп упорства те да се трансферират в университети, където образованието ще бъде присъствено.

Вносителите на жалбата декларират, че решението на държавното управление на Тръмп е "произволно и своенравно " и не "взима под внимание значими аспекти на казуса ". Според образователните заведения това е опит да бъдат принудени университетите да се върнат към присъствено образование, без значение от здравните опасности. Затова упорстват съдът да не допусне влизането в действие на това решение, заяви Агенция Франс Прес.

Тръмп през вчерашния ден беше хазаин на кръгла маса, чието съвещание беше предавано в действително време на уеб страницата на Белия дом. В кръглата маса участваха преподаватели, които се застъпваха за отваряне на учебните заведения наесен, като доста от тях акцентираха, че в случай че не са в класните стаи, студентите и учениците рискуват да пострадат от душевен проблеми и учебен недостиг.

Днес Тръмп удвои натиска си като заплаши да редуцира финансирането на учебни заведения, които не отворят порти през идващия образователен период. Той уточни, че Германия и други страни връщат децата в клас.

Директивата на американското държавно управление провокира ответна реакция от университети от всички краища на Съединени американски щати, които акцентират, че задграничните студенти имат значимо място в техните общности, съобщи Асошиейтед прес.

Много висши учебни заведения зависят от приходите от такси за образование, които при студентите от чужбина са по-високи, отбелязва АП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР